Facebook Twitter LinkedIn Translate Favorites More Services

Het actualiteiten programma Netwerk heeft in 2001 een kortdurende documentaire gewijd aan het verhaal rondom de uitvinder Jan Sloot. Naar aanleiding van het boek 'De broncode' van Eric Smit kreeg men meer informatie en feiten ter beschikking hetgeen in 2004 resulteerde in een documentaire die uit 2 delen bestond.

De broncode - deel 1 (2004)

 

De broncode - deel 2 (2004)

 


 Uitzending van 10 september 2004

Dollartekens in de ogen, list, bedrog, intriges en een fatale afloop. Netwerk reconstrueert 't adembenemende verhaal van 'De Broncode': een economische  thriller in de lage landen. Deskundigen zien 'de broncode' als de uitvinding van de eeuw. Jan Sloot is  eind jaren  '90 de uitvinder van een coderings-technologie die de wereld verbaast.

 

 
 Uitzending van 12 september 2004

In  Netwerk  het tweede  deel  van  het verhaal  over 'De Broncode': de uitvinding van electrotechnicus Jan Sloot die de computerbranche  op zijn kop had kunnen zetten. Investeerders zijn laaiend enthousiast en zien het als de uitvinding van de eeuw, maar Sloot sterft onverwacht en neemt zijn idee mee het graf in.

Documentaire nalezen

 

Documentaire nalezen


De broncode (2001)

   

 

 Uitzending van 2 februari 2001

In  deze  allereerste  documentaire  van  Netwerk komt een  van  de  hoofdrolspelers   'Roel Pieper' ook aan het  woord die in de uitzending van  2004 bijna geen medewerking heeft verleend.
 
Tevens komt een demo prototype van de bekende uitvinding  in beeld die voorzien was van een harde schijf  (in plaats van een Solid State).
 

Reportage: Vladimir Bartels

Deze uitzending is door derden in het engels ondertiteld

   

Documentaire nalezen