Forum: De Broncode (104 topics)  
Topic: De rol van Pieper  
relshout
1-10-2004 15:11:00
Kan iemand argumenten verzinnen, waarom Pieper zo tegen de bewaking was van het huis van Sloot, na diens overlijden? Waarom wordt hij kwaad op de bewaking i.p.v. op de familie als Annemarie spullen van haar vader op een geheimzinnige manier uit het huis haalt?
 
konotto
1-10-2004 16:42:00
met je vraag insinueer je dat annemarie met haar broer in opdracht /in overleg / met medeweten van pieper gehandeld heeft.
Ze waren in ieder geval slim genoeg om van auto te wisselen op een plek waar er paaltjes tussen stonden. misschien had pieper allang een deal met de erven....
 
fluiter
5-10-2004 0:37:00
Smashing story, but what a hoax... Een enkelvoudige tv-monteur die een onwaarschijnlijke vinding doet en daarmee de complete ICT-industrie zijn hakken laat zien...?! Zo goed als onmogelijk! En zonder bewijs. Wat dit verhaal wel bewijst? Dat de rol van Rol Pieper is uitgespeeld. Zowel in de industrie, als in de politiek. En wat mij betreft ook als mens. Hij laat zijn eerste vrouw en hun twee ziekelijke kids gewoon achter. Wat een vent... En dan die inhalige en met holle cijfers gevulde hoofden van de ABN Amro. Graag stellen ze wel even 50 mln beschikbaar op basis van vrijwel niks. Alleen maar om een juichende prospectus voor een aandelen emissie te kunnen rondstrooien. En zelf nog meer geld te gaan ophalen. Net zoals bij World Online. Bah, bah.
Felicitaties voor Eric Smit. Pakkend geschreven (hoewel naar het einde toe wat slordiger allemaal). Op naar de 3e druk in oktober. Wordt er toch nog iemand rijk van dit verhaal. Hij mag Fons de Poel wel bedanken voor de fantastische reclame. Nijmegenaren helpen elkaar toch altijd...?!
 
Novityn
8-10-2004 13:34:00
Hohoho...Fluiter!

Trek niet te snel je conclusies....waarom zou "een enkelvoudige tv-monteur" niet een apparaat kunnen uitvinden die de hele IT-wereld op zijn kop zet. Kunnen alleen grote bedrijven dat? en zo ja, als bijvoorbeeld Microsoft met deze uitvinding naar buiten was gekomen had je het dan wel gelooft?

Ten tweede..u zegt dat Pieper en de ABN Amro zich veel te snel hebben laten verleiden om te investeren. Wel een beetje heel erg toevallig dat ook Charles Wang (CA), Tom Perkins en andere "grote jongens" erin wilden investeren. Zulke lui zijn veel te professioneel om zich in de maling te laten nemen door een nep-uitvinding dus het zal heus wel wat geweest zijn. Daarbij is de uitvinding door coderingsspecialisten van Oracle en SUN Mircosystems onderzocht...welliswaar niet aan de binnenkant want dat wilde Sloot niet, maar de vinding is wel met speciale apparatuur geanalyseerd.

Ten derde...Het hoofdstuk over Pieper zijn priveleven vindt ik een beetje overdreven. Tis idd best lullig als je je ex en twee zieke kinderen in de steek laat, maar ja...Pieper is nou eenmaal een keiharde zakenman en dat werkt af en toe schijnbaar door in zijn priveleven...maar nogmaals...dat staat volledig buiten de kern van dit verhaal.

Ik vind het ook een moeilijk te geloven verhaal, maar als je van de eerste schrik bent bijgekomen en er nogeens nuchter over nadenkt kan je natuurlijk ook zeggen: "soms is het onmogelijk mogelijk...denk aan vliegtuigen...computers...mobiele telefoon enz, dus waarom dit dan niet?" en kom niet aan met allerlei wiskundige berekeningen want op basis van de huidige digitale techniek is het idd onmogelijk, maar Sloot beweerde dat hij juist een hele NIEUWE manier van coderen had uitgevonden.... 
 
fluiter
8-10-2004 21:12:00
[quote] Trek niet te snel je conclusies....waarom zou "een enkelvoudige tv-monteur" niet een apparaat kunnen uitvinden die de hele IT-wereld op zijn kop zet. [react] Zou (in theorie) misschien wel kunnen, maar is (in real life) zo goed als onmogelijk. Want wereldwijd spannen honderdduizenden IT-ers en nerds zich dagelijks in. Velen beschikken over giga hardware capaciteit. En velen werken met elkaar samen in netwerken en bedrijven.
[quote] Als bijvoorbeeld Microsoft met deze uitvinding naar buiten was gekomen had je het dan wel gelooft? [react] Als wie dan ook naar buiten zou zijn gekomen, had iedereen het geloofd. Seeing is believing? Tja, maar dan moet van het zien wel eerst beschreven zijn, hoe dat dan mogelijk is. En dat (het is maar een detail) ontbreekt nu juist...

[quote] Dat Pieper en de ABN Amro zich veel te snel hebben laten verleiden om te investeren. Wel een beetje heel erg toevallig dat ook Charles Wang (CA), Tom Perkins en andere "grote jongens" erin wilden investeren. [react] Dat Pieper investeert moet hij zelf weten. Dat ABN Amro veel te snel een krediet van 50 mln neerlegt is (in mijn ogen) schandalig tov hun eigen aandeelhouders. En de beoogde aandeelhouders van the Fifth Force, die ze - uit hun eigen hebzucht - een rad voor ogen hadden willen draaien, als het tot een door hen begeleide beursgang was gekomen. De "grote jongens" uit de VS hebben volgens mij geen cent geinvesteerd. Ze zijn wel zo welwillend geweest om de vinding te aanschouwen, maar no evidence - no pay. En that's business.

[quote] Het hoofdstuk over Pieper zijn priveleven vindt ik een beetje overdreven ... en staat volledig buiten de kern van dit verhaal. [react] Dat kan wel zo zijn voor dit verhaal. Maar niet als Pieper (nu zijn rol in de wereld van de "grote jongens" in de IT is uitgespeeld) de politiek in wil. Hij heeft zijn geloofwaardigheid als politicus wat mij betreft bij voorbaat verspeeld. Ik zal niet op hem stemmen.

[quote] Sloot beweerde dat hij juist een hele NIEUWE manier van coderen had uitgevonden.... [react] Inderdaad. Jan Sloot BEWEERDE dat hij een nieuwe vinding had gedaan. Het blijft bij een bewering, waaromheen Eric Smit een smashing story met suspense heeft opgetekend. Niet meer en niet minder. Verdient er toch iemand wat aan die broncode.