Forum: De Broncode (104 topics)  
Topic: Voorzichtig schuiven van stukken op het schaakbord  
RutgerK
16-10-2004 11:20:00
Altijd leuk om verder te speculeren.

Telfort heeft een nieuwe eigenaar.

"Boekhoorn verklaarde het meerderheidsbelang Telfort "verder uit te bouwen". Volgens hem is "het toekomstperspectief van de telecomaanbieder goed, staat het merk als een huis en is de kwaliteit van het team uitzonderlijk".

Neem daarbij dat Telfort geen investeringen doet in UMTS en de opmerking in het boek dat de nieuwe technologie perfect zou zijn voor toepassing op mobiele telefoons. :-)
 
benjamin
24-10-2004 17:07:00
[quote]Altijd leuk om verder te speculeren.

Telfort heeft een nieuwe eigenaar.

"Boekhoorn verklaarde het meerderheidsbelang Telfort "verder uit te bouwen". Volgens hem is "het toekomstperspectief van de telecomaanbieder goed, staat het merk als een huis en is de kwaliteit van het team uitzonderlijk".

Neem daarbij dat Telfort geen investeringen doet in UMTS en de opmerking in het boek dat de nieuwe technologie perfect zou zijn voor toepassing op mobiele telefoons. :-)[/quote]
 
RutgerK
25-10-2004 10:09:00
Ha die Benjamin, ik zag ook het bericht dat Telfort toch weer overweegt om UMTS op te pakken. :-)
 
relshout
9-12-2004 14:59:00
Het wordt nog smeuiger: Vandaag in De FinanciŽle Telegraaf:
"Telecombedrijf Telfort gaat toch aan de slag met zijn UMTS-vergunning voor snel internetten met mobiele telefoons, maar kiest als tussenstap voor een andere techniek die volgend jaar zomer op landelijke schaal wordt geÔntroduceerd.
In mei gaf Telfort-directeur T. aan de Stegge nog aan van de UMTS-vergunning af te willen, omdat hij niet zag hoe die rendabel kon worden gemaakt.
De techniek die Telfort kiest als tussenstap heet EDGE, waarmee volgens het bedrijf vergelijkbare diensten en snelheden kan worden aangeboden als met het huidige UMTS. Voordeel van EDGE dat deze techniek sneller kan worden uitgerold, ook omdat het is gebaseerd op het bestaande mobiele netwerk. Het vergt ook aanzienlijk minder investeringen.
(.....) EDGE biedt in de praktijk vergelijkbare diensten en snelheden als het huidige UMTS. De uitrol van EGDE verloopt echter vele malen sneller. Hierbij is de klant gebaat, want de nieuwe diensten zijn heel snel voor iedereen landelijk beschikbaar tegen een scherpe prijsstelling.
"We zijn nuchter en reŽel in onze aanpak. Onze gecombineerde breedbandstrategie is vooral klantgericht", aldus Ton aan de Stegge, CEO van Telfort. "Doordat we eerst kiezen voor EDGE, bieden we onze klanten zeer snel landelijke dekking met hoge datasnelheden. EDGE is een uiterst efficiŽnte en effectieve technologie, wat onze klanten zullen terugzien in een scherpe en transparante tariefstelling van de nieuwe diensten. We willen de klant bovendien de keuzevrijheid geven tussen betalen per megabyte of een flatrate-tarief."
Dankzij EDGE kunnen klanten van Telfort straks op hun mobiele telefoon kijken naar bijvoorbeeld sport-, muziekclips en actueel nieuws. De geluids- en beeldkwaliteit is zeer goed, net als de downloadsnelheid. Zakelijke klanten kunnen dankzij een EDGE-datakaart in hun laptop landelijk met hoge snelheid mobiel e-mailen, internetten en gebruikmaken van bedrijfsapplicaties. Veel mensen beschikken inmiddels al over een telefoontoestel dat EDGE ondersteunt, waaronder de Nokia 6230 (....)".

Wat denken we daarvan????
 
 
RutgerK
14-12-2004 9:52:00
Ook John de Mol heeft een presentatie van Sloots technologie mogen meemaken. John de Mol was natuurlijk al een grootheid in content maar lijkt zich qua financiŽle belangen zich steeds meer te concentreren op de logistieke kant van het aanbieden van content aan de consument. Het belang in Versatel is verder uitgebreid naar 42%.
De voetbalrechten lijken op dit moment een centrale rol te gaan spelen in het content aanbod op mobiele telefoons en juist in dit veld komen een aantal namen uit het boek samen.

Juist op de kosten van mobiel dataverkeer kan een enorme slag gevoerd worden. Als de technologie van Sloot beschikbaar zou zijn biedt dit de mogelijkheid om alle concurrentie weg te vagen.