Forum: De Broncode (104 topics)  
Topic: Fractal software van Iterated Systems  
Jeroen
14-3-2005 9:23:00
Ben benieuwd wat de schrijver van het Fractal Compressie stuk (die andere Jeroen) hiervan vindt: het is me gelukt de Fractal Compressie dll's van Iterated Systems op te sporen en ik zal ze in de loop van deze week binnenkrijgen. Dan kan ik daadwerkelijk uittesten of wat hij zegt inderdaad mogelijk is. Gezien de stukken op het Internet heb ik nog geen reden om aan te nemen dat dat niet zo zal zijn. Maar ik wil het echt zien. En ik ga de resultaten met jullie delen. Wat ik ga doen is uit een van de dvd's hier in de kast een aantal frames grabben en die als eerste los compressen. Met behoud van kwaliteit uiteraard. Dan weet ik alvast de mogelijkheden in de basis. Daarna ga ik bijvoorbeeld 64 opeenvolgende frames bij elkaar plakken tot een enkele bitmap (8x8). Die ga ik dan ook weer compressen. Ik verwacht dan net als Jeroen dat de compressiefactor nog enorm op gaat lopen omdat die frames sterk op elkaar lijken en de eenmalig te bepalen fractals goed hergebruikt kunnen worden. Dan weten we dus of het verhaal klopt of niet! Ik realiseer me dat als ik de software zelf had ik die beter zou kunnen sturen om te kunnen werken met series van opvolgende frames die sterk op elkaar lijken. O ja, ik zal uiteraard een serie nemen van een rustig stuk film waarin de frames niet erg verschillen maar ook van een druk stuk film waarbij de camera en de objecten hard bewegen en veel nieuwe objecten in het beeld worden geintroduceerd. Die tweede wordt natuurlijk veel groter, de beide uitersten tellen.

Ik ben waanzinnig benieuwd! Ik geloof zelf namelijk niet in al het theoretisch geneuzel. Het is veel te makkelijk met allerlei "how to bluff your way into compression techniques" opmerkingen duidelijk proberen te maken dat iets niet gaat werken zonder dat je enig idee hebt hoe het werkt. Ik vind dat de bronnen op het Internet niet mals zijn met de beloften. We gaan het zien!

Nu even op zoek naar een oud pc'tje met Windows95 erop want de dll's zijn niet geschikt voor latere versies. Dan schijnen ze zwarte plaatjes op te leveren. Mocht iemand ergens een nieuwere versie hebben gevonden (ahum gevonden, in 1997 schijnt deze software al zo'n 15.000 gulden gekost te hebben) dan houd ik me ten zeerste aanbevolen.

Doe ik iets fout of klopt mijn redenering niet? Posten graag! Maar: ik ben een serieus iemand. Houd deze thread aub schoon! Dus liever geen posts van MatrixHead.
 
Troebelwater
14-3-2005 13:40:00
Hoe weet je nou welke code je moet schrijven die de dll's gebruiken?
 
Jeroen
18-3-2005 19:06:00
[quote]Hoe weet je nou welke code je moet schrijven die de dll's gebruiken?[/quote]

De headers (de te gebruiken parameters) zitten erbij. Ik krijg er ook een stukje programma bij waar de aanroepen al inzitten. Dan kan ik natuurlijk nog geen film compressen! Het is puur afbeeldingen wat er dan gebeurt. Maar daar valt alles al aan af te meten.
 
Troebelwater
23-3-2005 3:26:00
Lukt het al een beetje met de dll's?
 
Jeroen
27-3-2005 14:07:00
Hoi Trouble,

Nou, ik zit even te kloten! Ik heb de dll's en de bijbehorende software inmiddels binnen. Maar ze zijn al wat ouder en zoals ik schreef heb ik erWin95 of Win98 bij nodig. Ik neem aan dat ze gebruik maken van de WinAPI en dat die juist op die punten later gewijzigd is. Schijnbaar krijg je te maken met zwarte schermen, mismatchende kleurentabellen etcetera. Heb besloten niet een aparte PC neer te zetten maar VMware te installeren. Daar ben ik nu mee bezig maar het loopt nog niet lekker. Heb een Win95 en Win98 install cd nodig en ben die gaan downloaden via bittorrent (nou ja, ik gebruik bitcomet). Helaas was de Win98 image corrupt en wilde de VM Win95 niet draaien op mijn PC. Ga dus op zoek naar een beter Win98 image. Ik houd jullie natuurlijk op de hoogte.
 
Jeroen
27-3-2005 20:44:00
Waanzinnig! Ik heb het aan het werk! Er zitten opties op en het eerste wat ik geprobeerd heb is een grote bitmap comprimeren zonder kwaliteitsverlies. Het resultaat was al kleiner dan een jpeg. Toen heb ik een meer lossy methode gekozen waarbij de kwaliteit voor het oog nog steeds niet achteruit ging. Pats, 25 maal verkleind! Nu weet ik het helemaal zeker, dit gaat absoluut werken. Wat ik graag wil is ergens een veilige plek waar ik alle software en resultaten kan posten. Dan kan iedereen meekijken, zch verbazen maar ook wat het belangrijkste is: controleren dat het geen nep is wat ik hier doe. Ik gebruik de originele software uit 1996 (volgens het about scherM: (C) 1991-1996 Iterated Systems). Iemand een goed voorstel waar ik dat zal doen? Morgen ga ik verder met daadwerkelijke filmframes in verschillende kwaliteiten en van verschillende bewegelijkheidsniveaus.
 
Troebelwater
28-3-2005 3:02:00
Hoi Jeroen,

klinkt best goed, misschien zou je het op usenet, 'k ga er ff van uit dat je daar bekend mee bent, in een nieuwsgroep kunnen posten. Lijkt me leuk om te zien, maar 'k persoonlijk ben niet zo goed met beeld bewerking, theorie, compressie etc. Mischien echt iets voor Matrix voor een rele evaluatie.

Maar als jum doet posten ga 'k het zeker leechen.

 
 
Jeroen
28-3-2005 11:42:00
Hoi Troebel,

Nu gaan we lachen, ik heb zojuist http://www.fractalcompression.com/ gekocht en ga daar de komende tijd de resultaten op posten. De beschrijving zal zo simpel zijn dat iedereen het zelf uit kan proberen en kan controleren. En ook al heb ik een beetje flauw gedaan tegen de Matrix, ik stel het erg op prijs als ook hij mee wil kijken.

Is het een probleem als ik het in het Engels doe? Ik ga voor een groot publiek!

Ik houd jullie op de hoogte!
 
MatrixView
28-3-2005 16:44:00
Sure man. No problemo. Ik kijk er wel naar. Dat is wel 't minste wat ik kan doen voor iemand die zoveel tijd steekt in het onderzoeken van een verlaten idee. Ik bewonder je doorzettingsvermogen.

Misschien leuk om te weten: Er bestaan/bestonden al 2 VIDEO codecs van Iterated Systems die van dezelfde fractal-technologie als in je dll's gebruik maakten. Ze he(et)ten SoftVideo en ClearVideo. Quicktime, RealMedia en Microsofts VFW hebben er jaren geleden nog tijd/geld in gestoken. Om 2 praktische nadelen, die ik in mijn eerste reactie al noemde, 1) compressie-tijd en 2) kwaliteit bij hoge compressie-ratio, hebben zij hier verstandigerwijs verder niet al te lang gebruik van gemaakt.

Michael Barnsley, de oprichter en patenthouder van het vroegere Iterated Systems en naar ik mag geloven: een autoriteit op het gebied van Fractal-compression, gaf jaren geleden in 1 van z'n boeken zelf ook al toe, meer toekomst te zien in varianten op vector quantization dan pure fractals (Iterated Function Systems)... maar goed, misschien moet je hem ook eens attent maken op je onderzoeks-resultaten, wellicht kan hij je ergens bij helpen...?

De "to-beat" image en video codecs zijn trouwens al lang niet meer jpeg en mpeg2, maar Jpeg2000 en H.264
Generaliserend kun je zeggen: Scoor je niet beter dan deze 2 technologien; forget it... en dan heb ik het alleen nog maar over (menselijk: visuele) kwaliteit (of meetbaar: signal to noise ratio) ten opzichte van de compressie-ratio. Een praktisch aspect als compression-speed laat ik zelfs nog even achterwege.

Good luck.
 
Jeroen
28-3-2005 19:13:00
Hi Matrix, zo veel tijd valt wel mee, allemaal een kwestie van enkele uurtjes. Ik vind het wel leuk dat je er weer bent en dat je inmiddels wat over Iterated Systems hebt opgezocht. Wilde daar op de site iets over zeggen. Inmiddels zijn de patenten alweer enkele bedrijven verder.

Compressietijd is nog steeds hoog (vind je het gek!) maar dat is absoluut geen issue. Kijken wil je realtime maar compressen ach, dat maakt toch een stuk minder uit. De decompressie, die moet realtime lopen. Overigens kun je altijd realtime compressen als je multiprocessor werkt. Ik schat acht tot zestien stuks, had Sloot ook kunnen doen. Dat is trouwens met de oude software, als ik aan nieuwe kon komen of aan de sources dan ging het allicht enkele malen sneller. Maar laten we eerst eens iets officieels meten. Zien is geloven en meten is weten. Je krijgt het op een presenteerblaadje. En bedenk dat zo'n dedicated processor nu duur zou zijn (1995: 10.000 gulden) maar dat, als je er eindeloos veel maakt, de prijs zakt tot enkele dubbeltjes. Meet the Fockers.

Ik vind het trouwens onzin om te proberen te concurreren met die nieuwe standaards die nog niet gebruikt worden. Ze moeten nog maar een markt zien te bereiken. Ik probeer hier geen nieuwe techniek te verkopen! Ik probeer aan te tonen dat Jan Sloot het op deze manier gedaan zou kunnen hebben. Dan krijgen we meteen wat meer inzicht in wat er gebeurd is. En het zal je verbazen als blijkt dat het resultaat bij deze methode altijd nog kleiner is (bij dezelfde kwaliteit) dan wat er ook in de maak is. Dat is, als we weten waar we het over hebben. Welke factoren halen die twee standaards, uitgegaan van volledig niet gecompressed?

Overigens, in tegenstelling tot wat jij gelooft, zal ik proberen te bewijzen dat het kan. En geloof me, bewijs is beter dan geloven. Om met Zwartnek te spreken: listen to me now and believe me later. Blijf het zoeken in een traditionele methode en je blijft een van de personen waarvan Sloot verzuchtte dat het toch zo simpel was en dat ze er niets van begrepen.
 
MatrixView
28-3-2005 22:14:00
[quote] Blijf het zoeken in een traditionele methode en je blijft een van de personen waarvan Sloot verzuchtte dat het toch zo simpel was en dat ze er niets van begrepen.[/quote]

???...Ik zoek juist niets in traditionele methoden... Maar het begrijpen van traditionele methoden is wel erg interessant. Zo leer je immers hun beperkingen kennen. De ironie wil dat de fractal compressie die je gebruikt juist een complexe en traditionele methode is. Een methode die in de praktijk weinig toekomst heeft. Bovendien heeft die volgens mij ook weinig of niets te maken met Sloots methode... het punt waarom het hier draait, lijkt me.

Hoe dan ook, ik ben benieuwd naar je publicatie. Graag in 't Engels.

------
H.264 is DE standaard video codec van de komende jaren. Complex en vernieuwend. Werkte Sloot op deze manier? Nee. Is het de beste algemene video codec van dit moment? Ja. Om een indicatie te geven: binnen 2 jaar verwacht ik dat het gros van de nieuwe video's binnen de filesharing community wordt aangeboden in het AVC format. Ook de HD-DVD en HDTV, de opvolgers van de welbekende DVD's en satelliet wereld, zullen worden gecodeerd in dit format.
------
 
Troebelwater
29-3-2005 10:17:00
Engels is opzich prima wat mij betreft, maar als je blieft geen zwarte achtergrond met witte tekst.
Die combinatie doet me gewoon pijn aan de ogen en krijg ik ook last van strepen.
Please fysiek lees vriendelijk graag :)

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik in een andere post over engels heb lopen zijken, maar die verwijzing ging over
ditjes, datjes en andere verheerlijkingen. Teveel voor m'n simpele brein :(

Wat ben je eigenlijk van plan om beschikbaar te stellen, een progie dat codeert en decodeert, in win98 of Me?
Stel je ook code beschikbaar, in de taal?

'k lees het wel weer, succes verder.

 
 
Jeroen
4-4-2005 13:00:00
Ja, daar ben ik weer even. Drukdrukdruk! Helaas moet er ook nog gewerkt worden.

Matrix, je doet het weer: twee posts hierboven conclusies trekken die je niet kunt waarmaken. Je weet niet wat Sloot gedaan heeft en je weet ook niet of de weg die ik je ga tonen (citaat: Kuifje en de Blauwe Lotus) heilloos is. Jij kunt het tegendeel niet bewijzen en ik ben bezig aan te tonen dat het wel kan. Houd dus www.fractalcompression.com in de gaten. De eerste plaatjes zijn er gepost.

Ik zal er zeker geen gecopyrighte software neerzetten. Wat ik neerzet zijn puur resultaten maar wel resultaten die je zelf kunt verifieren. Ik gebruik de standaard compressiesoftware maar die mag ik niet op de site zetten. De decompressiesoftware is vrij te gebruiken en die zal ik er wel opzetten. Daarmee kun je zelf de kwaliteit van het resultaat beoordelen. De grootte ervan zie je op het filesysteem.

Ik ben allereerst begonnen twee testseries met frames te plaatsen, een met weinig beweging en een met veel beweging. Kijk even of jullie ook denken dat dit bruikbare voorbeelden zijn. Matrix, het zijn voorbeelden met DVD kwaliteit (NTSC in dit geval) uit een echte film dus ik hoop dat dit natuurlijk genoeg is voor je.

De film is trouwens een aanrader als je hem nog niet gezien hebt.
 
Drazic
4-4-2005 13:57:00
Heb net je vernieuwde site bekeken! Maar de gecompressede plaatjes zijn nog niet uit te proberen?
 
Drazic
4-4-2005 13:59:00
Maarruh, de voorbeelden zijn zeker bruikbaar denk ik!! Ennuh, volgens mij ben je wel
dezelfde Jeroen als van het verhaal op de frontpage, want je schrijft zelf "I did once buy
it" op je page :-p
 
Troebelwater
4-4-2005 15:28:00
Klasse dat je 'm lees vriendelijk hebt gemaakt :)
 
Jeroen
4-4-2005 19:28:00
Hi Drazic, goed gezien! Er was eerst echt een andere Jeroen maar ik ben oprecht de enige echte. Heb wel zijn account terug moeten hacken maar dat viel mee. Wilde er niks over zeggen eigenlijk.

Op dit moment kun je er nog niets mee, ben bezig met dingen netjes te documenteren en te uploaden. Heb er alleen niet veel tijd voor maar dat komt goed. De plaatjes die je ziet heb ik als bron bmp uit de DVD film gehaald. Dan zijn ze 665 kB. Als 90% jpg (die je op de site ziet) zijn ze nog een kleine 50 kB groot. Met Fractal Compressie zijn ze bij dezelfde kwaliteit nog 10 kB groot. Ik zal daarvan binnenkort het eerste voorbeeld plaatsen. Dan mogen jullie ook meedenken over wat de best bruikbare kwaliteit is. Maar de ware winst komt als je meer frames tegelijkertijd compresst, dan kunnen de fractals uit de eerste opnieuw gebruikt worden en krijg je een steeds grotere compressie. Dat zal ik later laten zien.

En Troebel, graag gedaan! Ik word ook altijd gek van onleesbare sites. Hij is nu wel erg fel maar dit had ik heel snel klaar en het ziet er ook nog opvallend uit. Voorlopig laat ik het zo!
 
MatrixView
5-4-2005 0:03:00
Tjonge... "Jeroen",

De minachting voor mijn oordeel (waar je zelf naar vroeg...) vind ik op z'n minst vervelend, maar om nu te blijven liegen tegen iedereen hier is behoorlijk stuitend.

Al sinds mijn reactie op jouw allereerste stukje, ben je uit op een soort "eerwraak". Iedereen heeft kunnen lezen hoe... Ik geloof dat 't voor de meesten hier al wel duidelijk was, dat de Jeroen van het stukje en de Jeroen op dit forum n en dezelfde persoon betreft, maar je laatste kontengedraai om je eigen identiteit is nu wel mooi geweest.


Daarom wat duidelijkheid over wie "Jeroen" nu eigenlijk is...

http://www.checkdomain.com/cgi-bin/checkdomain.pl?domain=fractalcompression.com

De adminstrative contact die daar te lezen valt, levert in de eerste te beste zoekmachine genoeg sites op, waaronder deze:

http://home.hccnet.nl/tin.tin/ne_defau.htm


...verder hou ik 't netjes, maar ik ben benieuwd hoe je je hier weer uit probeert te lullen...


Keep it real man...


P.S. Maak in ieder geval je verhaal op fractalcompression.com netjes af.
 
Drazic
5-4-2005 12:12:00
Matrix... moet dit nou?? :-p Nu krijg ik Cugel's mail adres al hhheeelemaal nie meer vrees ik :-)
 
Jeroen
5-4-2005 13:31:00
Verder houdt hij het netjes. Leuk Matrix. Ik weet niet waar jij denkt dat je mee bezig bent maar als het idee dat ik over je eventueel aanwezige intelligentie en fatsoen had nog enigzins net onder nul zweefde dan heb je bij deze wel bewezen dat je beide in het geheel niet bezit. Maar dan ook echt niet. Dat zal iedereen nu duidelijk zijn. Ik weet niet precies welke frustraties jou hier brengt (al denk ik dat ik de vorige keren close zat, gezien je manier van reageren) maar probeer je eigen zieligheid nu eens even te vergeten en word eens positief van mensen met ideeen. Ook al zul je die zelf nooit hebben. Jaloerse afkraker!

Gezien het feit dat van jou nog geen bijdrage op wat voor niveau dan ook binnengekomen is verzoek ik je nu wat dringender voor eeuwig op te rotten naar het gat waar je uit gekropen bent. Wat ben jij een gestoorde freak zeg! Het zal wel geen zin hebben je te vragen of je de etiquette kent voor het posten op forums want blijkbaar heb je daar schijt aan. Ik weet wel dat je nu nodeloos iemand in ernstig gevaar brengt. Heel onverstandig. En dat zonder enig idee te hebben waar je mee bezig bent. Probeer je eens voor te stellen dat er een wereld om je heen bestaat waar je geen weet van hebt waar mensen wonen die buiten komen en die een leven hebben en die intelligente dingen doen. Heel hard gaan staan te blerren zal je niet dichter in de buurt van dat ideaal brengen. Integendeel, verder ervan af. Get a life, sucker!

Voor de andere wel zinnige mensen hier: zou Jeroen Hans zijn? Hij heeft wel een geinige site al zie ik niet zo in wat het met Fractal Compresie te maken heeft! Of zou hij van dit alles niets weten? Ik houd het er maar op dat Matrix alles weet, hij is er zo te horen slim genoeg voor. Was ik maar zoals hem.

Maar zonder die narigheid: vandaag zal ik de eerste FIF's posten om kwaliteit te kunnen beoordelen. Ik hoop dat jullie allemaal zullen downloaden en meekijken wat acceptabel is.

Later!

Jeroen
 
Jeroen
5-4-2005 14:34:00
Trouwens, ik las dat Matrixview (een bedrijf uit Singapore dat beweert een betere lossless compressie dan JPEG2000 voor afbeeldingen te bieden en dat voornamelijk in de ziekenhuiswereld aktief is) een rechtzaak aan zijn broek heeft wegens het schenden van patenten van... Iterated Systems!!!!!!!!
 
Jeroen
5-4-2005 15:00:00
Copyrights! Het verhaal eindigt hier. De website is ook afgesloten.
 
Matrixveiw
5-4-2005 15:11:00
Oh shit!
 
MatrixView
5-4-2005 20:45:00
Hans,

Je gedraagt je als een nepgoud verkopende zigeuner die zojuist is betrapt door een besnorde misdaad-verslaggever van SBS6. Het "goud" glimt als een hondenpiemel in de maneschijn, maar er is geen verstandige juwelier die het wil kopen.

Over (n)etiquette gesproken: Heeft je moeder je nooit geleerd dat je niet mag liegen? Daarnaast had je -in de echte wereld- kunnen leren dat het meestal niet slim is om, tijdens het spelen in de zandbak, zand in de ogen van een grotere jongen te gooien.

Als je moeite hebt met de onthulling van je identiteit, had je met je stomme kop zelf niet je publiekelijk te lezen, naam/adres-gegevens moeten gebruiken bij de aanvraag van je website. (...iedere "echte" hacker weet dat..., maar je leert snel, zie ik...)

Het gevaar voor je gezin is in dezelfde mate aanwezig als de kans dat Piepers' handlangers je van je fractal-methode afhandig maken en jou op jonge leeftijd aan een hartaanval doen bezwijken...

Het Singaporese Matrixview heeft niets met fractals van doen... you wish... :-). Hun gepatenteerde methode om data te transformeren naar een redundantere vorm is uitermate simpel, snel en elegant. Ik bezit geen aandelen.

Die 25 dollar die je moest betalen voor de domeinnaam wil ik hier nog wel voor je inzamelen, maar ik hoop voor je dat jouw eer je nog steeds meer waard is. ... en verdomd ik had je nu zowaar bijna gevraagd naar welk adres ik het het geld sturen moet... me so stupid...


En dan hebben we nu ook nog een "Matrixveiw" aan boord (let op de spelling)...
... and they say that impersonation is a form of flattery....

<diepe zucht>

Wat moet ik verder nog van al deze kolder zeggen...?
 
Troebelwater
5-4-2005 21:23:00
Ik volg het niet meer, Matrix wil je de primitieve non-hackende basic programmerden individuen ff uitleggen hoe het
precies in elkaar zit, jeroen is jeroen en hans en hans heeft al eerder gepost en waarzit nu precies de crux waarvan je zou kunnen zeggen: H*M*? 'k begrijp het echt niet meer :(
please explain
 
MatrixView
6-4-2005 18:53:00
[quote]Ik volg het niet meer, Matrix wil je de primitieve non-hackende basic programmerden individuen ff uitleggen hoe het
precies in elkaar zit, jeroen is jeroen en hans en hans heeft al eerder gepost en waarzit nu precies de crux waarvan je zou kunnen zeggen: H*M*? 'k begrijp het echt niet meer :(
please explain[/quote]

Hey Troebel,

Hoewel je nickname anders doet vermoeden, kom je altijd verrassend helder uit de hoek. Blijf zo puur, maar probeer wat bij te lezen over datacompressie in het algemeen. De story in deze thread is voor dit forum niet zo bar interessant, maar was helaas wel noodzakelijk. Wat ik zeker niet ga doen is dit hele verhaal herhalen, maar 't heeft de volgende uitkomst:

Jeroen (publicatie) = Jeroen (forum en website) = Hans (z'n echte naam)

Hij heeft zelfs nog een paar posts als zijnde "Matrixveiw" (let op de foute spelling...) gemaakt om mij een hak te zetten. Die verwarring werkte blijkbaar, maar reageren op die fake posts doe ik niet, want ik ben en voel me er niet verantwoordelijk voor.

CU.
 
Troebelwater
6-4-2005 22:21:00
@MatrixView

Gegh, helder genoeg.

'k heb dus iderdaad maar globaal een idee van beeld, media, compressie.
Wat ik dus niet goed begrijp is de bestands benadering bij media bestanden.

'k ben zelf met tekst bezig en dan doe ik heel primitief bv een tekst bestand benaderen regel voor regel lezen,
karakter voor karakter en vervolgens een algo.

Nu de volgende vraag, hoe moet ik een media bestand "zien", zie ik zo'n bestand als een rij enen en nullen
of een tabel, kolomen en rijen, enen en nullen? Vervolgens een algo gebaseerd op het verminderen van enen en nullen. ( simpel beginnen:) )

Op het moment is de compressie waar jij je mee bezig houdt, beeld indelen in blokken etc net even iets te hoog
gegrepen voor me.

Heb je eventueel een link voor me of kan je me vertellen hoe ik dat soort bestanden binair moet zien of de benadering daarvan. (dus de kern gedachte zeg maar)

Dan heb ik iets om mee te spelen in basic .net, ben op het moment ook nog met een vertaling bezig van:
MCAD_MCSD_70-306,70-316__Developing_Windows-based_Apps_with_VB.NET_&_Visual_CSharp.NET,_2nd_Ed.chm

Engelse inhoud, aangezien ik pas op late leeftijd es een boekje open heb geslagen, zet ik het meeste eerst om
naar het nederlands zodat ik me dan beter een beeld kan vormen, tijd rovend man :( :( .

In iedergeval thnks voor de genomen moeite.

btw, was wel sneaky met die website truck :) 
 
MatrixView
7-4-2005 0:38:00
Hoi Troebel,

Zover ik weet kun je onder Windows mediabestanden het best benaderen via DirectX libraries. Ook VB.NET heeft daar waarschijnlijk een pachtige interface voor. Het meest voorkomende video-type is AVI, wat niks anders is dan een container met een header die o.a. bevat welke resolutie en welke codec er gebruikt moet worden voor de data die daar weer achteraan is geplakt. Niet echt interessant aangezien het lezen en schrijven allemaal opgelost wordt door de DirectX-layer.

Aangezien ik geen fan van de firma Microsoft ben, maar me meer bezig houdt met Linux, kan ik je niet veel vertellen over programmeren onder VB.NET. Er zijn ongetwijfeld prachtige forums voor dat soort zaken. Ik mis de kennis, het geduld en de tijd om je daarvan de basics bij te brengen. Maar misschien zijn hier wat mensen die die kwaliteiten wel bezitten? Iemand?

In ieder geval heb ik wat links voor je opgezocht in Google en wellicht heb je er wat aan:

http://www.codeproject.com/vb/net/
http://programmeer.pagina.nl/
http://forum.visualbasic.be/default.asp

De laatste 2 sites zijn in 't Nederlands, maar zoals je weet is Engels de voertaal op 't net (en Chinees is in opkomst... o dear!)

Als je met een simpel compressie progje gaat beginnen, raad ik aan om run-length coding te nemen. Je maakt dan 2 command-line progjes; Bv. comp.exe en decomp.exe, die resp. een file compressen en decompressen. Als je dat onder de knie hebt, kun je andere algo's gaan proberen.

Hier is nog een starters linkje over data compressie: http://computer.howstuffworks.com/file-compression.htm

Suc6.
 
Troebelwater
7-4-2005 14:51:00
@M.V.
chinees, had ik geen rekening mee gehouden, aaaaaaarrrgggh 10.000 karakters extra :)
Zo snel zal het wel niet lopen.

Maar goed je hebt me in ieder geval iets gegeven om na te jagen.
'k ga es een kijkje nemen bij how stuf works, heb ik in het verleden wel dingen van gelezen.
Vervolgens met die aanpak van die 2 proggies.

Thnks voor de hulp
 
Drazic
8-4-2005 18:17:00
Waarom ligt Jeroens/Hans site al zo lang plat? Is ie er mee gekapt ?
 
Troebelwater
9-4-2005 0:09:00
Geloof een smoes over copyrights, jammer :(
 
supervalentino
2-5-2005 11:25:00
Hoewel dit forum zo goed als dood is, hoop ik dat iemand me kan helpen.

Ik ben namelijk bezig met het schrijven van een compressie-programma. Daarbij zou een goede fractal-compressor zeer gewenst zijn... Weet iemand waar ik een goed fractal-compressie-programma kan vinden?
 
Cugel
2-5-2005 23:22:00
[quote]Hoewel dit forum zo goed als dood is.........

Het tegendeel is waar...het wordt een "magisch" jaar (2525(20-05-2005))
 
supervalentino
3-5-2005 9:59:00
Heb je iets in de koker dan...?
 
Troebelwater
10-5-2005 22:36:00
@Cugel,

Wat gebeurt er dan over 10 dagen?
 
Cugel
11-5-2005 21:12:00
[quote]@Cugel,

Wat gebeurt er dan over 10 dagen?[/quote]

Dan snappen jullie hoe SLoot het gedaan heeft (geintje)

Dan duurt het nog precies 7 jaar voordat de omslag naar de aardse processie begint.
Rond 21 december 2012 wordt het feest op aarde.
 
supervalentino
12-5-2005 10:31:00
Het is ook mij gelukt software van Iterated Systems binnen te halen. Ik moet zeggen: de compressie-ratio's zijn indrukwekkend, en dat zonder visueel zichtbare veranderingen en met een verbeterde zoom-functie.

Echter, de huidige DIVX-codecs zorgen al voor een extreme compressie : de fractale compressie levert hierdoor relatief vrij weinig op.

Heeft iemand een idee hoe ik deze techniek kan inzetten met meer resultaat ?
 
 
ip
25-10-2005 19:33:00
hier is een italiaanse versie van het programma:
http://www.maf.vu.lt/~bastys/academic/ATE/Fraktalai/ifsaf.zip

minimale systeem- en sofware eisen:
http://www.verrando.com/pulcini/gp-ifs3.html

de linken in README.TXT doen het niet meer. dit is de README.TXT:


Introduction:

This program has been written, as a student work, for the 1995 course
in microelectronics; it encodes a true-color image into a fractal code.

We consider our work as a good "tutorial" to introduce people to the
fractal image compression topic. Since it runs under Windows and shows,
during encoding, both range block and the domain block which will be mapped
on the range; it shows, also, an icon representing the isometry beeing
currently applied.

This program is an alpha version, and comes with a help file, written
in Italian.


How to use:
This program MUST be placed in C:\IFS
Load a true-color BMP image (with dimensions multiple of 8), using
File, Open
Encode it using Image, Encode. The program will save the compressed
image (IFS extension using a progressive number).
Load another image with the same dimensions, and decode from the previous
saved IFS file: Image, Decode from file.
Use the long menus at your own risk.


For a good introduction on the topic of Fractal Image Coding see
http://inls.ucsd.edu/y/Fractals


This program is freeware, and has only educational purpose.


Contact us at:
Giovambattista Pulcini - mc0878@mclink.it
Valerio Verrando - v.verrando@mclink.it - http://www.webcom.com/~verrando

 
 
Cugel
25-10-2005 22:05:00
"hier is een italiaanse versie van het programma:
http://www.maf.vu.lt/~bastys/academic/ATE/Fraktalai/ifsaf.zip

minimale systeem- en sofware eisen:
http://www.verrando.com/pulcini/gp-ifs3.html

de linken in README.TXT doen het niet meer. dit is de README.TXT:


Introduction:

This program has been written, as a student work, for the 1995 course
in microelectronics; it encodes a true-color image into a fractal code.

We consider our work as a good "tutorial" to introduce people to the
fractal image compression topic. Since it runs under Windows and shows,
during encoding, both range block and the domain block which will be mapped
on the range; it shows, also, an icon representing the isometry beeing
currently applied.

This program is an alpha version, and comes with a help file, written
in Italian.


How to use:
This program MUST be placed in C:\IFS
Load a true-color BMP image (with dimensions multiple of 8), using
File, Open
Encode it using Image, Encode. The program will save the compressed
image (IFS extension using a progressive number).
Load another image with the same dimensions, and decode from the previous
saved IFS file: Image, Decode from file.
Use the long menus at your own risk.


For a good introduction on the topic of Fractal Image Coding see
http://inls.ucsd.edu/y/Fractals


This program is freeware, and has only educational purpose.


Contact us at:
Giovambattista Pulcini - mc0878@mclink.it
Valerio Verrando - v.verrando@mclink.it - http://www.webcom.com/~verrando

"
Iemand onlangs nog bloemkool of broccoli gegeten ?
 
 
Jeroen
3-1-2006 10:59:00
"Matrixview"
He Matrixview, oude speurpuistenkop, ben jij hier nog steeds elke dag aan het kijken en posten in de ijdele hoop eindelijk van iemand gratis de oplossing te krijgen? Lachen! Ik krijg een beetje het idee dat je een vriend van Pieper bent! Hahahaha! Maar wel grappig dat je quasi-intellectuele gedoe door sommige mensen nog steeds serieus genomen wordt. Maar goed, dat alles weer achter ons gelaten. Jeroen is here! Applaus graag! Maar voor heel eventjes, ik heb namelijk nog steeds veel betere dingen te doen. Heb je nou eindelijk een vriendin (of vriend) of blijft het aanmodderen?
 
Drazic
3-1-2006 14:44:00
"He Matrixview, oude speurpuistenkop, ben jij hier nog steeds elke dag aan het kijken en posten in de ijdele hoop eindelijk van iemand gratis de oplossing te krijgen? Lachen! Ik krijg een beetje het idee dat je een vriend van Pieper bent! Hahahaha! Maar wel grappig dat je quasi-intellectuele gedoe door sommige mensen nog steeds serieus genomen wordt. Maar goed, dat alles weer achter ons gelaten. Jeroen is here! Applaus graag! Maar voor heel eventjes, ik heb namelijk nog steeds veel betere dingen te doen. Heb je nou eindelijk een vriendin (of vriend) of blijft het aanmodderen?"
Waarom moet je nou na al die tijd opeens Matrix gaan lopen flamen? Hij heeft al die tijd heel wat zinnigers bijgedragen dan jij hoor!
 
Jeroen
3-1-2006 16:48:00
"Waarom moet je nou na al die tijd opeens Matrix gaan lopen flamen? Hij heeft al die tijd heel wat zinnigers bijgedragen dan jij hoor!"
Onzin! Lees nog eens goed. Ik heb nog steeds last van die Hans die hij ten onrechte hier noemt, die jongen weet nergens van en wordt af en toe gek van de mails. Elke kans die ik heb om die sukkel aan te pakken grijp ik. Haat, begrijp je? Dit soort mensen zit niemand op te wachten.

Maar ondertussen ben ik even serieus aan het testen met die Italiaanse software.
 
Jeroen
3-1-2006 16:51:00
"Fractal Compression"
Bovendien kun je bovenaan deze pagina zien dat dit "mijn" post is en daarbij ziet juf Matrixview helemaal niks in Fractal Compressie. Dus laat hem ergens anders wroeten. Er zijn nog serieuze mensen hier.
 
Jeroen
3-1-2006 19:03:00
"hier is een italiaanse versie van het programma:
http://www.maf.vu.lt/~bastys/academic/ATE/Fraktalai/ifsaf.zip"
Ik heb het met verschillende bmp's geprobeerd (ja, allemaal 24 bits true colour en dimensies in een veelvoud van acht) en op allemaal knalt het programma! Is het bij iemand wel gelukt?
 
Gnoknum
4-1-2006 6:13:00
"He Matrixview, oude speurpuistenkop, ben jij hier nog steeds elke dag aan het kijken en posten in de ijdele hoop eindelijk van iemand gratis de oplossing te krijgen? Lachen! Ik krijg een beetje het idee dat je een vriend van Pieper bent! Hahahaha! Maar wel grappig dat je quasi-intellectuele gedoe door sommige mensen nog steeds serieus genomen wordt. Maar goed, dat alles weer achter ons gelaten. Jeroen is here! Applaus graag! Maar voor heel eventjes, ik heb namelijk nog steeds veel betere dingen te doen. Heb je nou eindelijk een vriendin (of vriend) of blijft het aanmodderen?"
Last van een episode?