Alle reviews (18)
Facebook Twitter LinkedIn Translate Favorites More Services

Gemiddelde beoordeling:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
opmerkelijk verhaal
 
23 februari 2010 | Door: Novityn  |  20-29 jaar


Toen Roel Pieper en Marcel Boekhoorn voor de tweede keer naar Amerika gingen, zonder Jan Sloot maar met de uitvinding, is de vinding uit elkaar gehaald en nader bestudeerd. Daar ben ik van overtuigd. Waarschijnlijk toen Boekhoorn eerder terug ging naar Nederland....
De conclusie moet zijn geweest dat Jan Sloot geen revolutionaire broncode had ontwikkeld, maar simpelweg een handige manier had gevonden om het verbazingwekkende resultaat te tonen.
Als dit eenmaal bekend zou worden, zou dat een flinke klap zijn geweest voor de reputatie van Pieper. Dat wilde hij uiteraard voorkomen en dat kon maar op 1 manier....
Ik beschuldig niemand, want ik ben een out-sider die alleen dit boek heeft gelezen, maar ik vind het wel opmerkelijk dat Pieper dit verhaal altijd in de doofpot heeft willen stoppen. Daarbij moeten we niet vergeten dat hij een keiharde zakenman is....


Leest als een thriller
16 mei 2009 | Door: Anoniem  |  WAGENINGEN


Ik heb dit boek enige jaren geleden in een ruk uitgelezen. Het is een prachtige beschrijving van een ongelofelijke uitvinding van een kleine TV reparateur, zakenmannen als Roel Pieper en bezoeken bij grote multi-nationals. Een absolute aanrader!
 


Wereldboek
22
april 2009 | Door: Anoniem  |  Zevenaar


Geweldig verhaal, ken zelf iemand die hier bij betrokken was. Deze zaak stinkt en mn Roel Pieper, die man is zo niet te vertrouwen, dat zal ooit nog wel uitkomen denk ik.......


de broncode
12
oktober 2008 | Door: Jan Harms te groningen


mijn oom jan sloot heeft ons en zijn family met raadsels achtergelaten maar het boek is door de schrijver in waarheid geschreven alle gegevens komen van de family en zijn collega's de schrijver is bijna bij iedereen langs geweest van de familykring zodat het een waargebeurd verhaal is en ik ken het weten, een aanrader om te lezen jammer dat het begin van een super oom zo moet eindigen en nu is het nog een steeds een goed boek. jan sloot heeft hier jaren voor geknokt en we missen hem heel erg hij had de wereld kunnen veranderen met de techniek die hij alleen weet en gelukkig maar dat er geen andere mee aan de haal gaan rust in vrede ook na 9 jaar is het een mystery maar laat het rusten nu hij heeft het verdiend.


Geen fictie!
29
augustus 2008 | Door: Anoniem  |  Breda


Waarom zou een goed opgeleide IT-er, Roel Pieper, iets zien in deze uitvinding als deze uitvinding niets zou zijn! Hij gaat zelfs bij Philips weg omdat hij grote kansen zag.....Jan Sloot, een naam die over 20 jaar in de geschiedenisboeken zal staan!


ongeloofwaardig echt.....
17
oktober 2006 | Door: Anoniem  |  noordwijk


wat een verhaal. De techniek, de eenvoud, het geld. Het is waar en eng. Wat is er gebeurt? Wie heeft het gedaan? Het is 1 van de weinige boeken die ik niet kon wegleggen. Het is zo onreeel en je weet dat het (helemaal?) waar gebeurt is. Dat maakt het zo aangrijpend. Echte aanrader, want je denkt er nog lang over na en het is een onderwerp dat je op een feestje kan vertellen en iedereen zal met verbazing naar je luisteren ;-)


Geweldig boek
6
augustus 2005 | Door: Anoniem


Het is een geweldig boek. Het verhaal zet je aan het denken over de eventuele gevolgen die deze uitvinding met zich mee had kunnen brengen. Verder heb ik (indien op waaheid berust) geen goed woord over over Pieper. Eens te meer wordt bewezen, dat op "dat" niveau allemaal zakkenvullers vertoeven.


Super goed boek
21
november 2006 | Door: Anoniem  |  Amsterdam,


Spannend, fantastisch geschreven, zeer beeldend en intrigerend tot na de laatste bladzijde van het boek.


de moraal van dit verhaal?
21
november 2004 | Door: Anoniem  |  Maastricht, Nederland


Tja, ik vind het een onderhoudend boek. Je blijft wel zitten met een aantal gedachten, zoals: (1) Wie is nou eigenlijk die Pieper, waarvan iedereen graag een vriend zou willen zijn? Nou, misschien na het lezen van dit boek niet meer. (2) Hard werken, veel geld verdienen en dan dood omvallen. Toeval of niet, dit is het toch niet waard? (3) Het zaakje is niet af, niet klaar. Er is iets geweest waar al die hoge dure heren voor in vuur en vlam stonden, maar wie heeft het? Waar is het? Of is het de grootste scam ooit? Het boek leest als een jongensboek, en is het ook wel een beetje. Hier droom je van, maar je weet dat het misschien wel te mooi is om waar te zijn. Of niet?


auteur heeft geen interesse voor het thema maar enkel haat naar Pieper
4
november 2004 | Door: Anoniem  |  amsterdam, the netherlands


de auteur draagt enkel een haat en jaloesie naar Pieper toe, dat komt het boek niet ten goede.. de auteur begrijpt ook de impact en het mooie niet van de potentie van zo'n uitvinding voor de mensheid Pieper begreep dat wel, de zakenwereld is nou eenmaal niet zacht, en Pieper begreep dat zo'n type uitvinding niet bij Phillips thuishoort (read debacle van CD rom uitvinding etc) het boek is een domme verzameling van zgn feiten die het zgn dubbelrol van Pieper moeten vaststellen, al is het een feit dat Pieper niet een goed heilig man is, het is zeker in het voordeel van Pieper dat hij de guts heeft om zo'n uitvinding te staven bij grote industriele en zijn eigen imago daarin potentieel schaadt en phillips zelfs de afgang laat besparen ik vindt het boek enkel een raapsel van jaloesie en haat van de auteur naar Pieper toe, schandalig kleuterboek wat iets moois had kunnen zijn qua thema Angel


"Broncode"
20
oktober 2004 | Door: Anoniem


ZEER,spannend boek. Ik wilde het eerst niet lezen. Ik dacht dat er te veel feiten of technische gegevens in zouden staan,zodat het boek voor mij te langdradig en saai zou worden.(ofwel niet om door te komen) Maar niets is minder waar. Ook vooral de dokumenten aan het einde van het verhaal maakt het extra spannend.


Bizar verhaal
20
oktober 2004 | Door: Anoniem  |  Groningen, Nederland


Los van of de uitvinding echt heeft gewerkt, is het een ongelooflijk verhaal. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen. Het open einde aan het verhaal (was er een uitvinding of was het een hoax?) maakt het alleen maar meer intrigerend. Bovendien is het boek erg vlot geschreven. Absolute aanrader!!


Het boek wekt nieuwsgierigheid
17
oktober 2004 | Door: Anoniem  |  Tilburg


Ik kon het boek niet naast me neerleggen omdat het voortdurend uitnodigde om verder te lezen (uitnodigingen voor grote bedrijven, demo-demonstraties, nieuwe investeerders). Het boek is goed geschreven maar vergt een schematische uiteenzetting van het aandeel van alle betrokkenen. Soms haalt Smit een bepaalde persoon in het begin van het boek aan en komt later op diezelfde persoon terug terwijl er dan al 20 anderen de revue gepasseerd zijn. Het was (ook als vrouw!) interessant om eens in de wereld van de technologie te verkeren. Vooral als verhalen herkenbaar worden. Een engelstalige versie zou interessant zijn.


Truth or dare
14
oktober 2004 | Door: Anoniem  |  zevenbergschen hoek , NL


Mooi boek over een waar gebeurd verhaal, gegoten in een zeer leesbare vorm.? Of een uiteengezette ontrafeling over een van de grotere misleidingen van deze tijd, met een voortijdig einde.? Geen opeenstapeling van feiten ,maar een boek dat het midden houdt tussen feit en "tech."thriller. De verhaallijn houdt je bezig met het verwerken van de aangeboden feiten en het werken naar een onthulling.! P.s Geen opsteker voor R.Pieper.


"De Broncode"
13
oktober 2004 | Door: Angelo  |  Den Haag


Meer van het zelfde. Weinig onderscheidend proza. Papier verspilling. Muzak onder de lectuur.


ontluisterend
11
oktober 2004 | Door: Anoniem


Het is inmiddels wel aannemelijk gemaakt dat deze ongelooflijke "uitvinding" helemaal nooit bestaan heeft. Het is dus een sprookje, maar dan zonder "ze leefden nog lang en gelukkig..."


heel goed
7
oktober 2004 | Door: Anoniem  |  kampen, nederland


ben op de helft en kan bijna niet stoppen met lezen. Ongelovelijk verhaal!! Fantastisch


Prima
3
oktober 2004 | Door: Anoniem  |  Katwijk


Prima boek, met verrassende onthullingen, leuke/grappige anecdotes en genoeg stof tot nadenken: is het een complot of gewoon toeval? De schrijftaal is wel af en toe van een "Kameleonniveau"