AddInfo Webmaster over DNA (NL)

AddInfo Webmaster over DNA (NL)

Berichtdoor Webmaster » vr 16 sep 2011, 12:07Change language: English

Voorwoord
Sinds de lancering van de Website is het Systeembeheer verschillende keren benaderd door personen voor de verkoop en/of bemiddeling van hun produkt. In het verleden is besloten daarvoor een aparte categorie met naam Gezocht - Aangeboden (Adverteren) te creëren binnen het hoofdforum. De reden voor dit besluit is dat de Website/Forum enkel bedoeld is voor het bundelen van informatie rondom het SDCS-principe van Dhr. Jan Sloot en alles wat daarmee samenhangt.
Tijdens genoemde benaderingen werden er soms applicaties/demos toegestuurd vergezeld met of zonder testbestanden die de aangegeven claims moesten ondersteunen. Vaak ging het om testbestanden die speciaal geprepareerd werden voor de aangeleverde applicaties. Andere claims bleken na diepere analyse middels reverse engeneering opgebouwd te zijn rondom een mengelmoes van huidige compressietechnieken. Al deze claims konden niet omgaan met random data en na confrontatie bleken de auteurs niet meer bereikbaar of werden er reacties toegestuurd waarbij de nettiquette ver te zoeken was.

Het contact met DNA
[float=right]

Eind november 2010 werd het Systeembeheer voor het eerst benaderd door SDSC voor informatie over de website en welke drijfveer en connectie deze had m.b.t de zaak Jan Sloot. Na uitleg, die elders terug te vinden is, ontstond er langzaam een vertrouwelijk dialoog. Hierin werd verteld dat zijn hobby en interesse uitgingen naar alternatieve opslagtechnieken waarna er een gedachtenwisseling ontstond op een niet nader te noemen materie. Deze materie bleek door hem te zijn uitgediept waaruit een algoritme ontstaan is die de basis legde voor een nieuwe techniek. Om de werking van deze techniek te bewijzen moest een test applicatie geschreven worden die DNA werd genoemd. Verschillende bestandsformaten zoals bin, mp3, mpg, zip, rar maar ook random data bleken inderdaad middels deze techniek teruggebracht kunnen worden naar <=256 bytes. Het kon zelfs kleiner (<=32) echter voor het algoritme en tabel gaf 256 bytes het beste resultaat.
Na bovenstaand dialoog werd een afspraak voorgesteld om over dit onderwerp te brainstormen omdat DNA nog in ontwikkelingsfase bevond en nog wat obstakels kende. Er konden dingen over het hoofd gezien worden wat een buitenstaander met kennis van materie misschien wel zou zien. De afspraak zou tevens een mooie gelegenheid zijn om van DNA een demo te geven. Die ontmoeting is helaas nooit tot stand gekomen t.g.v. een zeer ingrijpende gebeurtenis binnen Systeembeheer.

Eind juli 2011 werd het Systeembeheer wederom benaderd en er werd voorgesteld om een gestripte versie van DNA v2.4ß aan te leveren met enkele Keycodes (DNA-codes). De bedoeling was om vrijblijvend een mening van DNA te vormen. Dit gaf gelegenheid om DNA langer, systeemonafhankelijk en met onbegrensde tijd te bestuderen. Een diepgaande analyse werd erop losgelaten aangevuld met een stukje reversed engeneering (DCU, IDR, DeDe etc.). Het raamwerk waarin DNA geprogrammeerd was evenals de inzet van het gebruikte algoritme bleek te kloppen waardoor de applicatie precies deed wat er geclaimed werd ondanks de gestripte vorm.

De applicatie
De aangeleverde applicatie is een test versie van DNA zonder error_handling. Het onstaan van deze versie was puur gebaseerd om de werking van het algoritme te bewijzen. Hierin is DNA na onafhankelijke beoordeling duidelijk geslaagd. Het moge duidelijk zijn dat het gebruik van algoritmes vertragingen veroorzaakt. Deze vertragingen zien we ook terug in de huidige compressietechnieken waar DNA geen gebruik van maakt. Ook Jan Sloot's uitvinding kende vertragingen die hij grotendeels wist op te vangen door inzet van hardware (Processor, SSD ect.). De huidige softwarematige versie van DNA kent nu al een breed terrein van mogelijkheden wat zich uitstrekt van audio tot op het gebied van telecommunicatie.

Het Forum
DNA kent veel raakvlakken met het SDCS van Jan Sloot en daarom werd aangeboden om DNA onderdeel te laten worden van het Forum. Geïnteresseerden krijgen daardoor de kans om interactief aan DNA deel te nemen middels (algemene) vragen en/of oplossingen. Het traject van DNA wordt daardoor voor iedereen volgbaar (periodieke statusupdates). Deze interactie heeft als doel om DNA eventueel verder te ontwikkelen wat misschien leidt tot de oplossing rond het mysterie van Dhr. Jan Sloot.

Tot slot
De website en het Forum is een verzamelplaats voor geïnteresseerden zonder commercieel belang. Soms worden projecten puur ter illustratie voorzien van screenshots of video om een duidelijker beeld te geven. Zulke illustraties worden helaas soms anders gezien waarbij partijdigheid een rol speelt. Het mag dan ook duidelijk zijn dat ieder aangeleverd project dezelfde mogelijkheden ontvangt en dat van deze vorm van illustratie niet afgeweken wordt. Voor details van projecten verwijs ik u naar de desbetreffende auteur in het Forum. Ondergetekende is en wil niet bevoegd zijn om dergelijke informatie aan derden te verlenen.


Als team van TelcomSoft wensen we SDSC veel succes toe met de verdere ontwikkelingen van DNA.


De WebmasterBookmark and Share
Avatar gebruiker
Webmaster
Beheerder
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: za 14 aug 2010, 13:21

Keer terug naar Informatie over DNA (Relinks)

cron