Jan Sloot en z'n Broncode

Jan Sloot en z'n Broncode

Re: Jan Sloot en z'n Broncode

Berichtdoor Michael1954 » vr 22 okt 2010, 08:50

From: Baphomet

Een ict-journalist zegt de legendarische compressiemetho de voor video's van Jan Sloot te hebben gereconstrueerd . Oud-investeerder Pieper doet de onthulling af als 'onzin'. Op basis van de octrooiaanvraag van Sloot en een oud interview met Roel Pieper stelt journalist Henny van der Pluijm in vakblad De Ingenieur dat de compressiemetho de van Sloot goed is na te bootsen. Wonderapparaat Het 'Geheim van Jan Sloot' was eind jaren negentig van de vorige eeuw een revolutionaire methode waarmee elektrotechnicu s Sloot videobestanden één miljoen keer zou kunnen verkleinen. Een groep investeerders onder leiding van Roel Pieper zag er brood in en financierde de verdere ontwikkeling van het wonderapparaat. De onderneming liep spaak toen Sloot in 1999 om het leven kwam. Het geheim van de uitvinding, waardoor een film van negentig minuten op een klein geheugenchipje zou passen, nam Sloot mee in zijn graf. Journalist Eric Smit publiceerde een boek De Broncode, over de kwestie, en een film over Sloot en z'n vinding is in de maak. Databank met beeldblokken In De Ingenieur schrijft Van der Pluijm dat Sloot gebruik maakte van een databank met 'beeldblokken', zoals stukken blauwe lucht. Die blokken sloeg hij op in snelle geheugenchips, zodat het apparaat bij het comprimeren van films met blauwe lucht alleen maar een korte verwijzing dient op te slaan naar die beeldblokken. Deze nemen weinig geheugen in beslag, zodat het ophalen van de gecomprimeerde beelden veel sneller kon gaan dan bij bestaande compressietechn ieken. Bovendien kan de databank dan voor meerdere (film-)bestanden worden aangeroepen. Pieper ontkent Op Tros Online onthulde Van der Pluijm dat Sloot zelf beweerd heeft dat zijn uitvinding een 'verkleiningsmet hode' met een factor van 8 van bestaande bestaande methoden kon bieden. Uitgaande van mpg zou dat een verkleiningsfac tor van ongeveer 250 betekenen; aanzienlijk minder dan de factor 2 miljoen die destijds de ronde deed. Van der Pluijm zet overigens ook vraagtekens bij de praktische bruikbaarheid van de Slootvinding. Opmerkelijk is verder dat De Ingenieur ook bericht dat voormalig investeerder Roel Pieper inmiddels aan een nieuwe versie van de methode-Sloot werkt. Desgevraagd liet Pieper Het Parool echter weten dat er "niets waar is van het hele verhaal" in het vakblad. Ook ontkent hij betrokken te zijn bij het nieuwe project.

Maar met echte bewijzen om het verhaal te ontkrachten komen ze nu ook weer niet op de proppen. Ik kende de inhoud van de link (bovenstaande stuk gequote tekst) al maar tja... Het biedt mijns inziens wederom ook gen echte handvatten die tot ontrafeling zullen leiden Dromen.
Avatar gebruiker
Michael1954
 
Berichten: 3618
Geregistreerd: zo 22 aug 2010, 16:39

Re: Jan Sloot en z'n Broncode

Berichtdoor Michael1954 » vr 22 okt 2010, 08:52

From: Octopus

Vreemde omstandigheden in deze zaak dat is zeker, heb de docu jaren geleden al eens gezien.

Dit is echter niet het enigste geval van malafide praktijken.
Bill Gates heeft ook een vies spelletje gespeeld.

The Man Who Could Have Been Bill Gates
A new book says Gates got the rewards due Gary Kildall. What's the real story?

The saga of the computing industry is rich with outsize characters and surprising plot turns, but there's one story that has risen over time to mythic proportions. It's the tale of how software pioneer Gary Kildall missed out on the opportunity to supply IBM (IBM ) with the operating system for its first PC -- essentially handing the chance of a lifetime, and control of tech's future, to rival Bill Gates and Microsoft Corp. (MSFT ). In the process, he may have missed out on becoming the world's richest man.

www.businessweek.com/magazine/content/0 ... _mz063.htm
Avatar gebruiker
Michael1954
 
Berichten: 3618
Geregistreerd: zo 22 aug 2010, 16:39

Re: Jan Sloot en z'n Broncode

Berichtdoor Michael1954 » vr 22 okt 2010, 08:53

From: Baphomet

Thanks Octopus, ik was Gary Kildall al bijna weer vergeten. Die dude zou ook best en eigen topic hier kunnen hebben. De man heeft mij al eens eerder flink bezig weten te houden. In dat geval zijn er nog meer bewijzen dan hier in de zaak Sloot en zijn Broncode.

Avatar gebruiker
Michael1954
 
Berichten: 3618
Geregistreerd: zo 22 aug 2010, 16:39

Vorige

Keer terug naar Quo Fata Ferunt (1010)

cron