Informatie over het DNA Algoritme (NL)

Informatie over het DNA Algoritme (NL)

Postby SDSC » Wed 14 Sep 2011, 10:42

 


Change language: English

Het DNA algoritme maakt het mogelijk van elk soort bestand, mpeg, mp3, bin, exe, zip, etc met behulp van een referentie tabel een sleutelcode (DNA) te berekenen die kleiner of gelijk is aan 256 bytes.

DNA is ontstaan uit hobby en interesse voor alternatieve opslag technieken en is nog steeds een hobby project. Sinds de jaren '90 houdt de gedachte, dat het mogelijk moet zijn om data op een effectievere manier op slaan, mij al bezig. Hierbij moet men niet denken aan compressie maar aan een manier om de opslagruimte op bijvoorbeeld een harde schijf, CD of DVD beter en effectiever te benutten. De hedendaagse PC is natuurlijk niet meer te vergelijken met de PC uit de jaren '90 en ook op het gebied van geheugen en opslag technieken is er nu heel veel veranderd, maar de vraag naar geheugen en grotere opslag media blijft groeien mede door uitgebreidere en complexere applicaties en media toepassingen zoals video (HD), audio (MP3) , high resolution images, etc etc. Dus de vraag of een algoritme als DNA nu nog bestaansrecht heeft kan volmondig met JA beantwoordt worden. Het principe van DNA is simpel en hier begint al het raakvlak met het SDCS algoritme van Jan Sloot. Zoals SDCS, verdeeld ook DNA bestanden in unieke blokjes en middels de referentietabel worden deze maar 1 maal opgeslagen. Dus elk primair gegeven is 1 maal in een vast geheugen opgeslagen. Vanuit deze referentietabel wordt een sleutelcode berekend en door deze berekening recursief toe te passen kan de uiteindelijke sleutel van <= 256 bereikt worden. Versie 2.4 van DNA is nog maar het begin, maar was belangrijk om de werking van het algoritme aan te tonen en de basis te leggen voor de derde versie van het algoritme. Mede hierdoor vielen ook meer puzzelstukjes op zijn plaats betreffende het SDCS van Jan Sloot. De referentietabel van versie 3 krijgt een omvang van 740 megabyte. Welke niet overeenkomt met de omvang die Jan Sloot altijd beschreef, namelijk 370 megabyte. Om dit te verklaren moest ik even een stap terug in de tijd doen, de tabel van DNA is gebaseerd op 32 bits integer's maar in de tijd van SDCS was een een integer nog 16 bits en 740/2= ... !


Bij deze wil ik het team van TelcomSoft bedanken voor de mogelijkheid om DNA te presenteren en het beschikbaar stellen van een forum dat eventueel kan leiden tot een verdere ontwikkeling van DNA en misschien tot de oplossing van het raadsel rond het SDCS van Jan Sloot.

Met vriendelijke groet,

SDSC.Bookmark and Share
User avatar
SDSC
 
Posts: 24
Joined: Fri 01 Oct 2010, 21:53

Return to Informatie over DNA (Relinks)

cron