Vergelijkbaar verhaal in België

Archief Forum van Eric Smit & Uitgever (http://www.debroncode.nl)

Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:25

From: Serialchiller

Heeft iemand hier ooit gehoord over de belg Defossé? Die beweerde ook over een revolutionaire broncode te beschikken die enorme datacompressie voor multimediabestanden mogelijk zou maken. Toenertijd was breedband hier in de lage landen nog lang niet courant en de pers sprong toen voorzichtig mee op de kar. Ik herinner me een artikel in 'netwerk', een Vlaams, weinig diepgaand computermagazine van 'De Persgroep'. Defossé beweerde langspeelfilms in broadcast kwaliteit (720x576 à 25fps voor PAL) op simpele 1,44Mb floppys te kunnen opslaan. ik herinner me uit het artikel in 'netwerk' een demonstratie aan de journalist waarbij Defossé details uit een grafisch bestand kon uitvergroten dat een gespecialiseerd fotolab niet met dezelfde bevredigende resultaten was gelukt. De hele zaak intrigeertmenu al een kleine tien jaar, maar Defossé zijn systeem stierf een zachte dood. Momenteel is hij gespecialiseerd in compressiemethoden en software voor GSM en PDA, met name de Nokia 9XXX toestellen.

Het lijkt me niet ondenkbaar dat ook Defossé op een gegeven moment ofwel ook niet verder kon en gebakken lucht begon te verkopen. Anderzijds kan het evengoed dat de technologie wel degelijk werkt, maar werd opgekocht en vernietigd/opgeborgen door machtige bedrijven die liever nog een tijdje de huidige technologie verkopen en hun investeringen in breedband, DVD, Bluray etc willen terugverdienen.
het gaat immers ook niet enkel om de belangen van de IT-sector, ook filmproducenten, platenlabels riskeren een groot verlies.

voila, my two cents.

ik zou graag vooral een reactie krijgen van Eric Smit, die Defossé in zijn research voor dit boek misschien is tegengekomen.

groeten uit Brussel,

Serialchiller
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:29

From: Andromeda

Dit is het artikel over deze man:

20-10-2001
Raoul PUTZEYS;


Borgerhoutse hobbyist ontwerpt eigen code

Dat nieuwe ontwikkelingen binnen de informatietechnologie niet steeds moeten gebeuren achter de muren van grote multinationals, blijkt bij een computer-hobbyist uit het Antwerpse Borgerhout. Guillaume Defossé ontwikkelde eigenhandig 'DGS', een digitale taal die het mogelijk maakt om gegevens (data/beeld/geluid) zodanig te bewerken dat ze op een uiterst efficiënte manier kunnen worden opgeslagen of verzonden.


De 47-jarige Guillaume Defossé ontvangt ons in zijn appartement in Borgerhout. De man is al zo'n 20 jaar gefascineerd door computers. Hij is nochtans geen informaticus van opleiding, maar volgde een opleiding elektronica. Van beroep is hij momenteel componist. « Het computerpro-


grammeren heb ik doorheen de jaren zelf geleerd, door mij in de materie te verdiepen», zegt Guillaume. «Ik heb de hele periode doorlopen, van de eerste Atari-computers tot nu.» Met de computertaal die hijzelf met eenvoudige middelen heeft ontworpen en de werknaam DGS (van 'Defossé Guillaume System') draagt, is hij de voorbije vier jaren bezig geweest. «Ik heb er nog nooit echt mee uitgepakt, omdat dat eigenlijk niet in mijn karakter ligt», aldus Guillaume. Het was zijn verzekeringsmakelaar Jan Franck die hem onlangs overtuigde om de mogelijkheden van DGS aan enkele grote bedrijven en aan de pers te tonen. Een aantal bedrijven heeft ondertussen al interesse getoond en aan Guillaume gevraagd om tests met DGS uit te voeren. Wat DGS nu precies is en hoe het exact werkt wil de Borgerhoutenaar (nog) niet kwijt. Enkel dit: «Het is geen nieuw soort compressie. DGS is een volledig nieuwe digitale taal waarmee na bewerking de bestanden zelfs kwalitatief beter zijn terwijl ze véél minder plaats in beslag nemen op het opslagmedium waarop ze bewaard worden.» Defossé en Franck zijn ervan overtuigd dat het systeem voor belangrijke innovaties kan zorgen in tal van domeinen (zie kader).


Meerdere dvd-films passen op één cd-r


BORGERHOUT -


Ontwikkelaar Guillaume Defossé toonde ons enkele demonstraties van zijn DGS-systeem:


1. Een 10 minuten lang DGS-filmpje (5x8cm) mét geluid over de WTC-ramp draait zonder haperen realtime vanaf een floppydisk. «We kunnen zelfs 30 minuten halen», aldus Guillaume.


2. Een pasfoto van 3 op 3 centimeter die met DGS vergroot wordt tot 5 op 5 meter behoudt een hoge kwaliteit en is slechts 859Kb groot, terwijl een klassieke TIFF-foto op die grootte aanzienlijk minder scherp is en 2 gigabyte groot. Guillaume: «Vergroting met een beperkt kwaliteitsverlies is zelfs mogelijk tot 150.000 keer»


3. Een dvd-film van 3 uur past op een gewone cd-r en kan fullscreen worden afgespeeld met goede kwaliteit. Bovendien duurt het omzetten maar net even lang als de film zelf is. «We kunnen zelfs tot 16 uur film in videokwaliteit op één cd van 650 megabyte krijgen.»


4. Zonder DGS neemt een fullscreen video-opname van 25 seconden in AVI-formaat 33 megabyte in beslag en vertoont ze wat haperingen tijdens het afspelen. Na een eerste bewerking met DGS is dezelfde AVI slechts 1,6 megabyte groot en zijn de haperingen weg.


5. Ook muziek (MP3) en gewone databestanden kunnen met DGS economischer worden opgeslagen.


Raoul PUTZEYS


Het Belang van Limburg, pagina 50, 469 woorden
© 2001 Concentra Uitgeversmaatschappij n.v.

Koen - Gent
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:30

From: Andromeda

Artikel uit de Standaard:

Nieuwe compressietechnologie toch niet zo revolutionair
Samengeperst staat netjes
Van onze medewerker
Hans Baeyens 01/06/2002

BRUSSEL -- De Antwerpse muzikant, componist en autodidact Guillaume Defossé beweert een nieuwe revolutionaire methode te hebben gevonden om digitale informatie (software, muziek, film) samen te persen, zodat er meer gegevens op een dvd, cd-rom of diskette passen. Zijn DGS-systeem zou minstens twee generaties verder staan dan alle huidige systemen. Of toch niet?

AAN methodes om digitale informatie -- computergegevens, muziek of beeld in digitale vorm -- te comprimeren, is er geen gebrek. Zo wordt een film op dvd eerst samengeperst via het mpeg2-algoritme omdat de originele bestanden niet op een dvd passen. Een nog bekender voorbeeld is het fameuze MP3-formaat, dat gebruikt wordt om muziek samen te persen, zodat men de bestanden kan doorsturen via het Internet. En er zijn nog tientallen andere methodes en technieken.

DGS (Defossé Guillaume Systems) is echter superieur aan al deze systemen, aldus Dirk Laureyssens, die de zakelijke belangen van Defossé behartigt. Niet alleen is het geschikt voor alle soorten digitale informatie -- muziek, beelden, maar ook computerprogramma's -- maar men haalt ook een veel grotere compressiegraad zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies. Enkele voorbeelden: met DGS kan de inhoud van 200 cd's met software worden opgeslagen op één enkele cd. De inhoud van een harde schijf van 20 GB past hiermee gemakkelijk op een cd'tje, want die kan worden teruggebracht tot 350 MB. Op een digitaal fototoestel met een standaard geheugenkaart van 16 MB, waar normaal 15 foto's op passen, kunnen er dankzij DGS opeens 150, beweert Defossé.

Maar in het ultieme voorbeeld dat ons werd getoond, slaagt Defossé erin om twee tot drie uur video samen te persen tot enkele megabytes. Samen met de nodige zelfgeschreven software past alles op een gewoon geheugenkaartje van 16 MB, zodat je probleemloos video kunt bekijken op je gsm. Bovendien zou de kwaliteit veel beter zijn dan wat met de huidige methodes mogelijk is.

De mogelijkheden van DGS zijn onbeperkt: meer dan een film op een dvd opslaan bijvoorbeeld, of het bekijken en opvragen van beeldvullende filmbeelden via het Internet. Dat kan nu al met behulp van een breedbandverbinding zoals kabel of adsl, maar Defossé lukt het naar eigen zeggen ook met een gewone modem. De killer application is dat je beelden en geluid kunt bekijken op een gewone gsm of zakcomputer. Je zou een film kunnen verkopen op een geheugenkaartje of doorsturen via het huidige gsm-netwerk.

Men moet dus niet wachten op de nieuwe generatie gsm-netwerken, die beter geschikt zouden zijn voor dit soort toepassingen. De kosten voor de aanpassing van een gewone gsm zijn bovendien verwaarloosbaar, aldus Laureyssens. Als een van de grote fabrikanten met DGS in zee zou gaan, is het een kwestie van maanden voor er werkende producten op de markt kunnen komen.

Er is belangstelling bij verschillende grote bedrijven uit de amusements- en elektronicasector, maar namen wil hij niet publiekelijk vrijgeven. Volgens onze informatie zijn er inderdaad contacten geweest met Nokia, maar omdat Defossé zijn uitvinding wil patenteren, wil Nokia -- althans voorlopig -- niet met hem verder in zee gaan.

OOK na een persoonlijke ontmoeting blijven we nog met een heleboel twijfels zitten. Onder meer omdat Defossé geen details geven wil over de principes of de werking van DGS, of over de benodigde hardware of software. Zowel Defossé als Laureyssens doen hier behoorlijk paranoïde over. Maar dat komt misschien omdat men volop bezig is met het aanvragen van de nodige patenten.

Volgens de onderzoeker Peter Schelkens van de VUB is het hele verhaal niet geloofwaardig. Zijn ervaring is dat de compressietechnieken wel gestadig vooruitgaan, maar dat er niet veel ruimte meer is voor revolutionaire verbeteringen. Bovendien is de informatie die Defossé wil lossen en die ook op de website te lezen is, behoorlijk vaag.

Wat hem nog meer doet twijfelen, is dat er geregeld soortgelijke verhalen opduiken, die doorgaans al even snel als een pudding ineenzakken. Vorig jaar nog was er de commotie rond de Nederlander Jan Sloot, die twintig jaar lang aan een soortgelijke techniek had gewerkt, maar overleed voor hij zijn uitvinding kon voorstellen. Achteraf bleek zijn methode toch niet zo revolutionair, want Sloot maakte simpelweg gebruik van codeboeken. Hierdoor kun je zeer compacte bestanden maken, omdat je je kunt beperken tot korte verwijzingen naar een codeboek dat de volledige reeks bits bevat. Alleen kan je met één codeboek onmogelijk alle soorten digitale gegevens beschrijven en heb je er dus meerdere nodig. Bovendien moet je naast de eigenlijke gegevens ook je codeboeken mee opslaan of doorsturen, zodat de totale winst niet zo groot is.

Een ander voorbeeld is het Amerikaanse bedrijfje Pulsent, dat vorige maand een nieuwe methode aankondigde om videobeelden kleiner te maken. Hun systeem kan objecten zoals achtergronden, gebouwen of mensen onderscheiden in videobeelden. Daardoor slaagt de software erin efficiënter te voorspellen wat er gaat veranderen en wat hetzelfde blijft. Dat laatste moet niet opnieuw worden doorgezonden. Pulsent zegt zelf dat deze technologie tot vier maal efficiënter is dan de bestaande mpeg-2 standaard, die bijvoorbeeld ook als basis dient van het digitale proefproject van de VRT. Of het bedrijf die beweringen ook kan hard maken en of het tot concrete producten komt, is uiteraard een ander paar mouwen.

Ook Jan Bormans, onderzoeker bij het Leuvense chipbedrijf Imec en Belgisch lid van het comité dat aan de mpeg4-standaard werkt, meent dat DGS niet zo revolutionair is. Hij heeft zelf voorbeelden van DGS in de praktijk gezien en als dusdanig heeft hij zeer veel respect voor wat de man op zijn eentje heeft gerealiseerd. Maar zijn eindoordeel is negatief: DGS is niet beter -- lees: slechter -- dan de compressietechnieken die nu op de markt zijn. En dan houdt hij nog geen rekening met een aantal nieuwe standaarden en methodes die op stapel staan, waarvan hij beroepshalve kennis heeft. Guillaume Defossé is dus helaas niet de nieuwe Galilei, met wie hij zich graag vergelijkt.

ANDERE WEBSITES
www.hollywood.org/DGS/

©Copyright De Standaard
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:31

From: Defosse

De Standaard
T.a.v. de Redactie
Gossetlaan 30 A
1702 Groot Bijgaarden



Hoevenen, 5 januari 2006.



Geachte Mevrouw, Geachte Heer,


Betreft : Internet informatie betreffende Guillaume Defossé en Dirk Laureyssens


Reeds geruime tijd lees ik op uw website belangrijke informatie betreffende uitvindingen gerealiseerd door bovenvermelde mensen. Het valt ons op dat u de heer Dirk Laureyssens de hemel in prijst als één van de grote uitvinders, en dat u de heer Guillaume Defossé tracht belachelijk te maken.

Het feit dat u een verbinding maakt met de website van de heer Dirk Laureyssens doet een sterk vermoeden ontstaan dat u niet onpartijdig bent, en dat u een bepaald voordeel hebt door de heer Dirk Laureyssens aan te prijzen, en de heer Guillaume Defossé de grond in te boren.

Is het feit dat er een zekere heer Laureyssens ook bij de Standaard werkzaam is daar niet vreemd aan ? In elk geval zijn zulke praktijken een standing krant, waarvoor De Standaard zich uitgeeft, onwaardig.

Wij kunnen ons niet uitspreken over de eventuele uitvindingen welke de heer Dirk Laureyssens reeds zou gerealiseerd hebben, doch wij kunnen met kennis van zaken bevestigen dat de heer Guillaume Defossé uitvindingen gerealiseerd heeft, welke nog niet wereldkundig gemaakt zijn, doch die de wereld zullen verbazen.

Hebt u zich al afgevraagd waarvoor DGS Systems waarmee de heer Dirk Laureyssens reclame maakt, de afkorting is ? DGS staat voor Defossé Guillaume Systems. Waarom maakt Dirk Laureyssens reclame onder de benaming DGS en niet onder zijn eigen naam ?

Blijkbaar betekent aldus de naam van Guillaume Defossé meer in de professionele wereld, dan de naam Dirk Laureyssens.
In de krant “Het Laatste Nieuws” is er ook een artikel verschenen dat de heer Dirk Laureyssens een puzzel zou gestolen hebben. Wij weten niet of het waar is, doch waarom schrijft u enkel slechte zaken over de heer Guillaume Defossé, en niet over de heer Dirk Laureyssens, terwijl dit andere kranten wel doen. Oordelen andere kranten misschien meer neutraal, zonder dat daar bepaalde belangen meespelen of zijn het die van agfa-gevaert!

Wij zijn in het bezit van brieven die door de heer Dirk Laureyssens, alsook door zijn broer, de heer Koen Laureyssens, die advocaat is, ondertekend werden, waarin hij tracht om bepaalde uitvindingen van de heer Guillaume Defossé in zijn bezit te krijgen. Indien de heer Guillaume Defossé, geen waardevolle uitvindingen zou gedaan hebben, waarom bood de heer Dirk Laureyssens daarvoor dan 500 miljoen euro?

Feit is dat de heer Dirk Laureyssens wederom tracht uitvindingen van de heer Guillaume Defossé te stelen, en nadien zich uit te geven als de uitvinder. De door de heer Dirk Laureyssens beloofde gelden werden echter nooit aan de heer Guillaume Defossé betaald.

Wij zijn in het bezit van bepaalde documenten die de uitvindingen van de heer Guillaume Defossé kunnen bewijzen. Wij betwijfelen echter of u over bewijzen beschikt die de uitvindingen van de heer Dirk Laureyssens kunnen aantonen. Feit is wel dat de heer Dirk Laureyssens in het verleden de patenten van de heer Guillaume Defossé schreef. Nadien echter bleek dat de heer Dirk Laureyssens ongeveer dezelfde patenten, als degene die hij juist in opdracht van de heer Guillaume Defossé geschreven had op Economische Zaken deponeerde.

Als de uitvindingen van de heer Guillaume Defossé geen waarde zouden hebben, waarom zijn er dan partijen die er veel geld tegenaan smijten om deze te bekomen, zelfs met dure gerechtsprocedures. Indien echter deze partijen de zaak zouden winnen, hetgeen nog steeds niet zeker is, dan moeten zij echter wel vele miljoenen euro’s op tafel leggen, zoals contractueel voorzien, om in het bezit te komen van deze patenten.

Trouwens, op de website van de heer Dirk Laureyssens is te lezen dat de heer Guillaume Defossé de zaak tegen Interpat nv zou verloren hebben. Door dit op zijn website te plaatsen geeft de heer Dirk Laureyssens wel toe dat het om belangrijke uitvindingen moet gaan.

Ongeveer een jaar geleden waren wij met de heer Guillaume Defossé op de dienst van de patenten van de Federale Overheidsdienst Economie. Die mevrouw daar scheen de heer Defossé goed te kennen. Wij vroegen aan deze dame of zij iedereen die daar eens geweest was zo goed kende, waarop zij antwoordde dat de heer Guillaume Defossé haar bijgebleven was, omdat hij een jaar voor dat Nokia met zijn GSM op de markt kwam die foto’s kon nemen en verzenden, reeds met zijn GSM haar foto genomen had. Indien de heer Guillaume Defossé toen reeds een foto kon nemen, vooraleer het systeem op de markt was, dan kan dit enkel omdat hij de uitvinder van het systeem is.

De heer Guillaume Defossé bevestigde ons dat hij werkelijk de uitvinder van het systeem was, en dat hij de werking ervan aan de firma Vodafone, en dit in het bijzijn van de heer Jan Franck en de heer Bart Van Oyen, gedemonstreerd had. Op de vraag hoe het dan komt dat zijn naam niet meer vermeld wordt met betrekking tot dit systeem, antwoordde de heer Guillaume Defossé ons dat het systeem van hem gestolen werd. Toen er de volgende maal met Vodafone contact genomen werd, zegde Vodafone dat zij er ook reeds achter waren gekomen hoe het systeem werkte, en dat een nieuwe bijeenkomst niet meer nodig was.

In het bijzijn van verschillende personen, waarvan een filmopname bestaat, werd aan de firma Imec vub,Agfa-gevaert een demonstratie gegeven van het systeem identiteitskaart .Een MPEG4, toen vertegenwoordigd door de heer Bertelsman.een leo. De heer Bertelsman had echter geen interesse in het systeem. Nu echter is deze firma op de markt met het systeem MPEG4.een ook de indentiteitskaart .Er zijn ook bewijzen dat de heer Guillaume Defossé verschillende malen door de firma Agfa-gevaert. Imec vub gecontacteerd werd om nogmaals zijn uitvindingen te demonstreren, het versturen van bewegende beelden tussen computers .

Uit het buitenland hebben reeds bedrijven interesse betoond in de uitvindingen van de heer Guillaume Defossé. Volgens deze bedrijven zouden de uitvindingen van de heer Guillaume Defossé voor ongeveer 40.000 mensen werk kunnen verschaffen. Waarom wordt een mens, die zoveel goeds voor de mensheid kan verwezenlijken met zijn uitvindingen door zijn eigen medemensen afgebroken. Men is nooit Sant in Eigen Land, doch wanneer iemand een voorname rol kan spelen in de welvaart van België, waarom hem dan niet de kans geven om dit te verwezenlijken ?

Moet de heer Guillaume Defossé, zoals vele andere Belgen ook naar het buitenland ? Er zijn nog Belgen die het enkel in het buitenland waar maken, omdat zij daar de kans krijgen die hen nooit geboden wordt in België.

Voor een standing krant als de Standaard, vinden wij het laag bij de grond, de wijze waarop jullie de heer Guillaume Defossé trachten belachelijk te maken en de grond in te boren, terwijl de heer Dirk Laureyssens, die reeds herhaalde malen beticht werd van diefstal van patenten, opgehemeld wordt.

Wij hopen dat de artikels op uw website over de heer Guillaume Defossé niet uit kwade wil geschreven werden, en dat u bereid bent om u te vergewissen wat een waarde de heer Guillaume Defossé voor de mensheid betekent.

Wij nodigen u uit om mede te helpen, dat de uitvindingen van de heer Guillaume Defossé de mensheid, en meer bepaald de mensen in België ten goed kunnen komen.

In de hoop op een betere wereld, tekenen wij

Met vriendelijke groeten

Gustaaf Korstanje
Guillaume Defossé www.dgsonline.be
dgsonlyn@yahoo.com
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:33

From: Defosse

Artikel uit de Standaard:is .Omdat het voordelen heeft met agfa-gevaert.
Defossé Guillaume is de uitvinder van
de identiteitskaart.Een de anderen uitvindingen.

Nieuwe compressietechnologie toch niet zo revolutionair
Samengeperst staat netjes
Van onze medewerker
Hans Baeyens 01/06/2002

BRUSSEL -- De Antwerpse muzikant, componist en autodidact Guillaume Defossé beweert een nieuwe revolutionaire methode te hebben gevonden om digitale informatie (software, muziek, film) samen te persen, zodat er meer gegevens op een dvd, cd-rom of diskette passen. Zijn DGS-systeem zou minstens twee generaties verder staan dan alle huidige systemen. Of toch niet?

AAN methodes om digitale informatie -- computergegevens, muziek of beeld in digitale vorm -- te comprimeren, is er geen gebrek. Zo wordt een film op dvd eerst samengeperst via het mpeg2-algoritme omdat de originele bestanden niet op een dvd passen. Een nog bekender voorbeeld is het fameuze MP3-formaat, dat gebruikt wordt om muziek samen te persen, zodat men de bestanden kan doorsturen via het Internet. En er zijn nog tientallen andere methodes en technieken.

DGS (Defossé Guillaume Systems) is echter superieur aan al deze systemen, aldus Dirk Laureyssens, die de zakelijke belangen van Defossé behartigt. Niet alleen is het geschikt voor alle soorten digitale informatie -- muziek, beelden, maar ook computerprogramma's -- maar men haalt ook een veel grotere compressiegraad zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies. Enkele voorbeelden: met DGS kan de inhoud van 200 cd's met software worden opgeslagen op één enkele cd. De inhoud van een harde schijf van 20 GB past hiermee gemakkelijk op een cd'tje, want die kan worden teruggebracht tot 350 MB. Op een digitaal fototoestel met een standaard geheugenkaart van 16 MB, waar normaal 15 foto's op passen, kunnen er dankzij DGS opeens 150, beweert Defossé.

Maar in het ultieme voorbeeld dat ons werd getoond, slaagt Defossé erin om twee tot drie uur video samen te persen tot enkele megabytes. Samen met de nodige zelfgeschreven software past alles op een gewoon geheugenkaartje van 16 MB, zodat je probleemloos video kunt bekijken op je gsm. Bovendien zou de kwaliteit veel beter zijn dan wat met de huidige methodes mogelijk is.

De mogelijkheden van DGS zijn onbeperkt: meer dan een film op een dvd opslaan bijvoorbeeld, of het bekijken en opvragen van beeldvullende filmbeelden via het Internet. Dat kan nu al met behulp van een breedbandverbinding zoals kabel of adsl, maar Defossé lukt het naar eigen zeggen ook met een gewone modem. De killer application is dat je beelden en geluid kunt bekijken op een gewone gsm of zakcomputer. Je zou een film kunnen verkopen op een geheugenkaartje of doorsturen via het huidige gsm-netwerk.

Men moet dus niet wachten op de nieuwe generatie gsm-netwerken, die beter geschikt zouden zijn voor dit soort toepassingen. De kosten voor de aanpassing van een gewone gsm zijn bovendien verwaarloosbaar, aldus Laureyssens. Als een van de grote fabrikanten met DGS in zee zou gaan, is het een kwestie van maanden voor er werkende producten op de markt kunnen komen.

Er is belangstelling bij verschillende grote bedrijven uit de amusements- en elektronicasector, maar namen wil hij niet publiekelijk vrijgeven. Volgens onze informatie zijn er inderdaad contacten geweest met Nokia, maar omdat Defossé zijn uitvinding wil patenteren, wil Nokia -- althans voorlopig -- niet met hem verder in zee gaan.

OOK na een persoonlijke ontmoeting blijven we nog met een heleboel twijfels zitten. Onder meer omdat Defossé geen details geven wil over de principes of de werking van DGS, of over de benodigde hardware of software. Zowel Defossé als Laureyssens doen hier behoorlijk paranoïde over. Maar dat komt misschien omdat men volop bezig is met het aanvragen van de nodige patenten.

Volgens de onderzoeker Peter Schelkens van de VUB is het hele verhaal niet geloofwaardig. Zijn ervaring is dat de compressietechnieken wel gestadig vooruitgaan, maar dat er niet veel ruimte meer is voor revolutionaire verbeteringen. Bovendien is de informatie die Defossé wil lossen en die ook op de website te lezen is, behoorlijk vaag.

Wat hem nog meer doet twijfelen, is dat er geregeld soortgelijke verhalen opduiken, die doorgaans al even snel als een pudding ineenzakken. Vorig jaar nog was er de commotie rond de Nederlander Jan Sloot, die twintig jaar lang aan een soortgelijke techniek had gewerkt, maar overleed voor hij zijn uitvinding kon voorstellen. Achteraf bleek zijn methode toch niet zo revolutionair, want Sloot maakte simpelweg gebruik van codeboeken. Hierdoor kun je zeer compacte bestanden maken, omdat je je kunt beperken tot korte verwijzingen naar een codeboek dat de volledige reeks bits bevat. Alleen kan je met één codeboek onmogelijk alle soorten digitale gegevens beschrijven en heb je er dus meerdere nodig. Bovendien moet je naast de eigenlijke gegevens ook je codeboeken mee opslaan of doorsturen, zodat de totale winst niet zo groot is.

Een ander voorbeeld is het Amerikaanse bedrijfje Pulsent, dat vorige maand een nieuwe methode aankondigde om videobeelden kleiner te maken. Hun systeem kan objecten zoals achtergronden, gebouwen of mensen onderscheiden in videobeelden. Daardoor slaagt de software erin efficiënter te voorspellen wat er gaat veranderen en wat hetzelfde blijft. Dat laatste moet niet opnieuw worden doorgezonden. Pulsent zegt zelf dat deze technologie tot vier maal efficiënter is dan de bestaande mpeg-2 standaard, die bijvoorbeeld ook als basis dient van het digitale proefproject van de VRT. Of het bedrijf die beweringen ook kan hard maken en of het tot concrete producten komt, is uiteraard een ander paar mouwen.

Ook Jan Bormans, onderzoeker bij het Leuvense chipbedrijf Imec en Belgisch lid van het comité dat aan de mpeg4-standaard werkt, meent dat DGS niet zo revolutionair is. Hij heeft zelf voorbeelden van DGS in de praktijk gezien en als dusdanig heeft hij zeer veel respect voor wat de man op zijn eentje heeft gerealiseerd. Maar zijn eindoordeel is negatief: DGS is niet beter -- lees: slechter -- dan de compressietechnieken die nu op de markt zijn. En dan houdt hij nog geen rekening met een aantal nieuwe standaarden en methodes die op stapel staan, waarvan hij beroepshalve kennis heeft. Guillaume Defossé is dus helaas niet de nieuwe Galilei, met wie hij zich graag vergelijkt.


Defossé Guillaume word zelfs met de dood
bedreigd.En daar stop het niet bij


©Copyright De Standaard
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:34

From: Gnoknum

Wat vindt MatrixView van www.dgsonline.be, die foto's laden wel behoorlijk snel of zie'k spoken?

Meneer Defose, ik vind dat u zich nu impliciet verplicht heeft dat u toekomstige info hier ook post :)
Het was overigens interessant om te lezen.
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:35

From: Gnoknum

Meneer Defose

Moet zijn: defosse, excusses hiervoor :0
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:36

From: Defosse

Moet zijn: defosse, excusses hiervoor :0

Hier Een antwoord van mij Defossé Guillaume.
Al 3 jaar doet de standaard al de mooite mij slecht te maken .Nu weet ik waarom .3 jaar treg werd ik ontvangen door agfa-geveard .voor de identiteitskaart van belgie. nu zijn ze in gebruik .Ik kan je een dokement opsturen als ik je Email heb waar is staat ."wat daar van te denken"Moet u weten dat ik normaal een contrakt zou kreigen .maar neen Agfa-gevaerd . liet een dokement zien met deze tekst "wat daar van te denken "nu drie jaar later per toeval gingen we naar de standaard omdat ze het niet wilde weg halen van hen website de tekst dus .aan gekomen werden we ingeleid door een persoon die gewoon zij dat het nieuwsblad de vum dus ook de standaard .men zij dat Agfa-gevaerd de baas was van hun krand ik zakte bijna ineen .wat voor een rod boel is dit .wat nog meer is dat bepaalde Advocaten mee werkte om bepaalde patenten in te laten treken.
een het stopt daar niet bij je kan niet geloven wat ik te weten ben gekomen ik geniet niet van het belgies recht ik ben ook eide raad heb ook problemen met mijn hart ben daar ook voor opgenomen .het strafste moet nog komen ik kom thuis van het ziekenhuis een kreig een kortgeding op mijn nek en daar stopt het ook niet bij mijn vamilie is bedreigt ik ben met de dood bedreigt een als dat nog niet genoeg is word er ongelooflijk misbruik van het gerecht gemaakt ze vallen maar aan een hopen dat ik het begeef heb ik ook een Email van hoe ze mij zouden aanpaken hier in belgie vind ik geen recht meer ik sta er nu alleen voor kan iemand dat bekent maken moest er met mij iets gebeuren .ik zou nog zo veel kunnen schrijven .als het kan van julie kant stuur ik een deel op naar julie email.
de vriendelijke groeten. sory voor mijn deglecsie.
Defosse Guillaume
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:38

From: Drazic

Hier Een antwoord van mij Defossé Guillaume.
Al 3 jaar doet de standaard al de mooite mij slecht te maken .Nu weet ik waarom .3 jaar treg werd ik ontvangen door agfa-geveard .voor de identiteitskaart van belgie. nu zijn ze in gebruik .Ik kan je een dokement opsturen als ik je Email heb waar is staat ."wat daar van te denken"Moet u weten dat ik normaal een contrakt zou kreigen .maar neen Agfa-gevaerd . liet een dokement zien met deze tekst "wat daar van te denken "nu drie jaar later per toeval gingen we naar de standaard omdat ze het niet wilde weg halen van hen website de tekst dus .aan gekomen werden we ingeleid door een persoon die gewoon zij dat het nieuwsblad de vum dus ook de standaard .men zij dat Agfa-gevaerd de baas was van hun krand ik zakte bijna ineen .wat voor een rod boel is dit .wat nog meer is dat bepaalde Advocaten mee werkte om bepaalde patenten in te laten treken.
een het stopt daar niet bij je kan niet geloven wat ik te weten ben gekomen ik geniet niet van het belgies recht ik ben ook eide raad heb ook problemen met mijn hart ben daar ook voor opgenomen .het strafste moet nog komen ik kom thuis van het ziekenhuis een kreig een kortgeding op mijn nek en daar stopt het ook niet bij mijn vamilie is bedreigt ik ben met de dood bedreigt een als dat nog niet genoeg is word er ongelooflijk misbruik van het gerecht gemaakt ze vallen maar aan een hopen dat ik het begeef heb ik ook een Email van hoe ze mij zouden aanpaken hier in belgie vind ik geen recht meer ik sta er nu alleen voor kan iemand dat bekent maken moest er met mij iets gebeuren .ik zou nog zo veel kunnen schrijven .als het kan van julie kant stuur ik een deel op naar julie email.
de vriendelijke groeten. sory voor mijn deglecsie.
Defosse Guillaume

Beste Defossé,

Wat een vreselijk verhaal! Stuur alles maar op via e-mail, defos.ciz@neverbox.com, ik ben zeer benieuwd naar je verhaal! Hopelijk is dit niet het einde van DGS, maar juist het begin!
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Re: Vergelijkbaar verhaal in België

Beitragvon Webmaster » Mi 18 Aug 2010, 10:39

From: Defosse

Beste Defossé,

Wat een vreselijk verhaal! Stuur alles maar op via e-mail, defos.ciz@neverbox.com, ik ben zeer benieuwd naar je verhaal! Hopelijk is dit niet het einde van DGS, maar juist het begin!

Het het doorgestuurd naar .
defos.ciz@neverbox.com
heb je het al aan gekregen .
groeten.
defosse guillaume
Benutzeravatar
Webmaster
Beheerder
 
Beiträge: 1848
Registriert: Sa 14 Aug 2010, 13:21

Nächste

Zurück zu Forum Archief (wwww.debroncode.nl)

cron